Crypto-Prijzen.nl

$DOG Tokens zijn live, en de vraag duwt de prijs omhoog

$DOG Tokens zijn live, en de vraag duwt de prijs omhoog

Eerder dit jaar werd de originele Doge Meme NFT gekocht door PleasrDAO, die nu besloot het te splitsen in 17 miljard ERC-20 tokens, genaamd $DOG Tokens. De zogenaamde fractionering werd gedaan met als doel de NFT voor iedereen, althans gedeeltelijk, beschikbaar te maken en hen in staat te stellen kleine bedragen te investeren in het product dat zijn volledige prijs nog niet heeft bereikt.

Interessant is dat de vraag omhoogschoot, waardoor de waarde van de Doge meme op $ 220 miljoen kwam, hoewel slechts 20% van de gefractioneerde tokens beschikbaar werd gesteld voor verkoop. De tokens, die elk het eigendom van een klein deel van de NFT vertegenwoordigen, kunnen nu worden geruild op twee grote DEXen: Uniswap (UNI/USD) en SushiSwap (SUSHI/USD).

De veiling genereerde uiteindelijk 11.942 Wrapped Ethereum (WETH/USD), wat ongeveer $ 44,6 miljoen waard is.

De Doge meme NFT zou veel hoger kunnen gaan, zegt Fractional

Hoewel de prijs van de Doge meme NFT hoger is dan velen hadden verwacht, zijn er ook mensen die zeggen dat het nog steeds onder zijn volledige potentieel ligt. Het gefractioneerde tokenplatform Fractional is bijvoorbeeld van mening dat de werkelijke waarde van de NFT bijna $ 400 miljoen is.

Dat is 100 keer meer dan waar PleasrDAO de NFT oorspronkelijk voor kocht in juni, toen het $ 4 miljoen betaalde. Zoals vermeld, verkoopt het project momenteel 20% van het aanbod van $DOG Token, terwijl 55% van de tokens door de DAO moet worden onderhouden. De laatste 25% gaat naar een fonds dat andere projecten in de $DOG gemeenschap ondersteunt.

Tegelijkertijd organiseert Sotheby een veiling voor een heel ander NFT project, met 107 Bored Ape Yacht Club. Deze specifieke verkoop zal naar verwachting iets tussen $ 12 en $ 18 miljoen opleveren.

De collectie is al meer dan $ 4,5 miljoen waard en de veiling blijft de komende 7 dagen open, tot 10 september.

The post $DOG Tokens zijn live, en de vraag duwt de prijs omhoog appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*