Crypto-Prijzen.nl

Dit is waarom Polkadot is gedaald tijdens de parachain veilingen

Dit is waarom Polkadot is gedaald tijdens de parachain veilingen

De prijs van Polkadot (DOT/USD) heeft de afgelopen dagen een harde omslag ondergaan. De munt wordt verhandeld op $ 42,20, wat ongeveer 23% onder het hoogste niveau van deze maand is. Evenzo is de Kusama prijs in dezelfde periode met meer dan 25% gedaald.

Waarom valt DOT?

De prijs van Polkadot daalt op een belangrijk moment voor het ecosysteem. Om te beginnen implementeert Polkadot momenteel een veilingproces dat zal bepalen welke projecten het ecosysteem binnenkomen. Deze staan bekend als parachain veilingen.

Een snelle blik op de gegevens laat zien dat Acala Network klaar is om de eerste batch van de veilingen te winnen. De ontwikkelaars hebben meer dan 30 miljoen DOT’s ontvangen, die een marktwaarde hebben van meer dan $ 1,2 miljard. Het wordt gevolgd door Moonbeam, dat ook meer dan $ 1,2 miljard heeft opgehaald. In totaal heeft de lopende veiling meer dan 80 miljoen DOT’s opgeleverd.

In theorie zou de Polkadot prijs moeten stijgen vanwege het succes van deze parachain veilingen. Deze rally heeft echter al plaatsgevonden. De DOT prijs is inderdaad met meer dan 432% gestegen van het laagste niveau in juli van dit jaar tot 4 november.

Daarom daalt de prijs vanwege een marktconditie die bekend staat als het kopen van geruchten en het verkopen van het nieuws. Dit is een situatie waarin beleggers een actief kopen vanwege binnenkomend nieuws en vervolgens vertrekken wanneer het specifieke nieuws plaatsvindt.

Dezelfde situatie doet zich voor in Bitcoin prijzen. BTC steeg onlangs naar een recordhoogte toen investeerders wachtten op de Taproot upgrade. Deze upgrade gebeurde in het weekend. En nu is Bitcoin gecrasht tot ongeveer $ 60.000. Dus, wat nu voor Polkadot prijzen?

Polkadot prijsvoorspelling

Polkadot price

Op de 4-uur grafiek zien we dat de DOT prijs wat lijkt op een dubbele top patroon vormde rond de $ 54. Dit is belangrijk omdat dit patroon meestal een bearish teken is. De prijs slaagde er vervolgens in om onder het belangrijke ondersteuningsniveau te komen dat in het groen wordt weergegeven. Deze steun verbond de laagste niveaus sinds oktober. De prijs ligt nog steeds onder deze trendlijn.

De prijs van Polkadot is ook gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de Stochastic oscillator omhoog is begonnen.

Daarom is er een kans dat de prijs zal terugveren als stieren proberen de stijgende trendlijn opnieuw te testen. Hierdoor zou het kunnen stijgen tot ongeveer $ 50.

The post Dit is waarom Polkadot is gedaald tijdens de parachain veilingen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*