Crypto-Prijzen.nl

Distributie van Bitcoin, ongewijzigd na FTX, blijft topzwaar met whales die domineren

Distributie van Bitcoin, ongewijzigd na FTX, blijft topzwaar met whales die domineren

Inmiddels kennen we allemaal het lelijke verhaal van meneer Bankman-Fried, het voormalige crypto-wonderkind dat nu onder huisarrest staat in het veel te comfortabele Californische huis van zijn ouders.

Hoewel het debacle misschien oud nieuws is, blijft de duizelingwekkende ineenstorting slachtoffers maken, jammer genoeg voor crypto-investeerders. Het laatste slachtoffer is Genesis, de crypto-geldschieter die faillissement heeft aangevraagd en naar verluidt een coole $3,5 miljard verschuldigd is aan zijn top 50 schuldeisers.

In dit artikel wil ik me concentreren op hoe de gebeurtenissen van de afgelopen paar maanden sinds dit laatste cryptoschandaal de distributie van Bitcoin hebben beïnvloed. Want het mooie van de blockchain is dat we adressen over het hele netwerk kunnen volgen en zien hoe de 19,27 miljoen bitcoins die momenteel in omloop zijn, verdeeld zijn.

Bitcoin-adressen met minder dan $1K vallen om

Het eerste gevolg van de ineenstorting was de daling van het aantal kleine adressen met minder dan $1.000. Deze adressen worden vaak “garnalen” genoemd, dwz kleine vissen.

38,7 miljoen adressen hadden tussen $1 en $1K aan cryptovaluta op het moment dat FTX daalde, wat kromp naar 38,1 miljoen post-FTX. Niet de grootste stap ter wereld, maar als je bedenkt dat Bitcoin ook met 20% in prijs daalde, waren er waarschijnlijk portefeuilles van meer dan $1K die in dit mandje vielen omdat Bitcoin minder waard was in USD-termen.

Desalniettemin benadrukt het wel dat er kleine jongen werden verkocht na de ineenstorting van de FX, en dat de accumulatie pas nu in januari terugkeert. Opnieuw vermeldenswaard is echter dat adressen met minder dan $1K bitcoin slechts 2,84% van het totale aanbod uitmaken.

Houders tussen $1K en $10K stijgen

Interessant is dat het patroon vrij gelijkaardig was met het aantal wallets met $1 miljoen of meer aan Bitcoin. Voor een keer waren de whales en de vissen eensgezind, zo leek het.

Vreemd genoeg zag ik de tegenovergestelde trend toen ik keek naar wallets met tussen $1K en $10K aan Bitcoin. Er was een waarneembare opleving direct nadat FTX instortte, die vervolgens vertraagde tot januari toen de markt zich herstelde.

Nogmaals, het is een beetje moeilijk om te weten wat je hiervan moet denken, omdat de prijs van Bitcoin zo aanzienlijk is gestegen, wat betekent dat veel van de wallets die eerder hier zijn geclassificeerd, zojuist naar de volgende categorie zijn gestoten, maar het is absoluut de uitbijter als elke andere denominatie vertoont het tegenovergestelde effect. 4,6% van het Bitcoin-aanbod bevindt zich in portefeuilles met tussen $1.000 en $10.000 aan Bitcoin.

De distributie van Bitcoin blijft ongelijk

Het is je misschien opgevallen dat de cijfers die ik hierboven heb weggegooid met betrekking tot het percentage van de voorraad van Bitcoin in kleine portemonnees vrij klein zijn. Dit komt omdat Bitcoin nogal een topzware distributie heeft.

Minder dan 6,5% van het aanbod bevindt zich in portefeuilles die minder dan $10.000 bevatten. Ondertussen zit meer dan de helft van het totale aanbod, 51,8%, in wallets met een waarde van meer dan $10 miljoen. Wanneer we kijken naar alle wallets met een waarde van meer dan $1 miljoen aan Bitcoin, stijgt dit cijfer tot 70% van het totale aanbod.

Uit de gegevens blijkt dat hoewel Bitcoin gedecentraliseerd is, de distributie van zijn munten dat niet is. Wallets van whales domineren, wat een gevolg is van het feit dat Bitcoin in het begin zo goedkoop was voordat het zo’n enorme opwaartse prijsstijging doormaakte.

Slechts zeven of acht dagen geleden $500 of $1000 in Bitcoin gooien, zou je verbluffende opbrengsten opleveren. Daarom zien we het bestaan van deze enorme whale wallets.

Het bericht Distributie van Bitcoin, ongewijzigd na FTX, blijft topzwaar met whales die domineren verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*