Crypto-Prijzen.nl

Diem, het stablecoin project van Meta, wordt officieel stopgezet

Diem, het stablecoin project van Meta, wordt officieel stopgezet

Meta, voorheen Facebook, heeft de officiële sluiting aangekondigd van zijn stablecoin project “Diem”. Diem CEO, Stuart Levey, onthulde dit nieuws op 31 januari en merkte op dat het zijn intellectuele eigendom en andere activa met betrekking tot de werking van het Diem Payment Network had verkocht. Naar verluidt heeft Diem het onroerend goed verkocht aan Silvergate Capital Corporation.

Levey legde uit waarom het project besloot de handdoek in de ring te gooien en noemde uitdagingen op het gebied van regelgeving. Hij zei dat Diem feedback zocht tijdens het bouwen van het Diem netwerk en een systeem creëerde dat meerdere problemen aanpakt, waaronder anonimiteit, wat risico’s met zich meebrengt, zoals sancties en witwassen.

Terwijl Levey beweert dat een senior Amerikaanse toezichthouder de Diem Association vertelde dat Diem een van de best ontworpen stablecoin projecten was die het had gezien, was dit niet genoeg. Hij merkte op dat verdere besprekingen met federale regelgevers duidelijk maakten dat het project tegen een muur was gelopen. Hiertoe ontdekte het project dat de verkoop van zijn activa de beste manier was om vooruit te komen.

Volgens Levey zullen de Diem Association en haar dochterondernemingen de komende weken beginnen met het afbouwen van hun activiteiten. Hoewel dit het einde van het project zal zijn, zei Levey dat hij er zeker van is dat de idealen van Diem zullen blijven bloeien, zelfs nadat Meta zich uit het project terugtrok.

Hij merkte verder op,

We blijven vertrouwen hebben in het potentieel van een stablecoin die werkt op een blockchain die is ontworpen zoals die van Diem om de voordelen te bieden die de Diem Association vanaf het begin hebben gemotiveerd. Met de verkoop van vandaag zal Silvergate goed geplaatst zijn om deze visie naar voren te brengen.

Een deal van $182 miljoen

In een afzonderlijk persbericht kondigde Silvergate Capital aan dat het het Diem netwerk heeft gekocht om zijn platform te helpen verbeteren en zijn bestaande stablecoin infrastructuur te verbeteren. Het bedrijf voegde eraan toe dat het uniek gepositioneerd is om de technologie van Diem te gebruiken om zijn positie als leider in de digitale valuta industrie te versterken.

Volgens Alan Lane, CEO van Silvergate, sluit deze stap aan bij de plannen van het bedrijf om dit jaar een stablecoin uit te rollen. Hij wees erop dat Silvergate de behoefte aan een schaalbare en gereguleerde door Amerikaanse dollar ondersteunde stablecoin onder zijn klanten identificeerde. Door deze overname gelooft het bedrijf dat het zijn belofte kan nakomen om een stablecoin te lanceren waarmee gebruikers naadloos geld kunnen verplaatsen.

Lane heeft toegevoegd,

We zijn Diem en de gemeenschap van ingenieurs en ontwikkelaars dankbaar die deze technologie hebben gemaakt en hebben ontwikkeld tot de huidige evolutie. Silvergate zet zich in om de open-source gemeenschap die de technologie ondersteunt te blijven koesteren, en we geloven dat bestaande bijdragers enthousiast zullen zijn over onze toekomstvisie.

Silvergate Capital maakte de details van de overeenkomst bekend en zei dat het 1.221.217 aandelen van zijn klasse A aandelen (SI) aan Diem heeft uitgegeven en $ 50 miljoen in contanten heeft betaald. Op basis van de slotkoers van SI van ongeveer $ 107,74 op 31 januari, bedroeg de totale waarde van de deal $ 182 miljoen.

La notizia Diem, het stablecoin project van Meta, wordt officieel stopgezet era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*