Crypto-Prijzen.nl

DEX Portal’s multichain toekomst zonder ingepakte tokens

DEX Portal’s multichain toekomst zonder ingepakte tokens

Volgens Vitalik Buterin zijn de meeste cross-chain bruggen zeer kwetsbaar in 51% van de aanvallen. Het vergrendelen en inpakken van geld op andere ketens is niet betrouwbaar of gedecentraliseerd.

Portal, een echte cross-chain DEX op basis van Bitcoin (BTC/USD), gelooft dat er in de toekomst geen plaats zal zijn voor ingepakte tokens of bewaring van activa door derden. De activa van gebruikers mogen alleen worden vergrendeld tijdens de uitvoering van transacties.

De grootste hacks in de geschiedenis waren te wijten aan cross-chain kwetsbaarheden

THORChain, MultiChain, pNetwork, Wormhole en Poly Network zijn slechts enkele van de cross-chain protocollen die recentelijk te maken hebben gehad met beveiligingsinbreuken. Poly Network leed aan de grootste DeFi hack ooit ter waarde van $ 600 miljoen. Wormhole verloor 120.000 Ether (ETH/USD) ter waarde van meer dan $ 321 miljoen.

De uitvoerend voorzitter van Portal, Chandra Duggirala, zei:

Bruggen zijn moeilijk te beredeneren en te beveiligen. Het inpakken van activa op andere ketens erft in feite de garanties van een IOU. Wanneer honderden miljoenen en miljarden dollars worden beveiligd door slecht ontworpen systemen en bewaarders met ongeteste beveiligingspraktijken, wordt het moeilijk om gebruikersgeld veilig te stellen. Aangezien hackers en aanvallers in principe vrijuit gaan vanwege de “code is wet” aard van openbare blockchains, is beveiliging vooral belangrijk. We houden van eenvoud en vertrouwen op bewezen, duurzame contracttypes en transactiemodellen zoals die van Bitcoin versus allerlei experimentele benaderingen van echt gebruikersgeld.

Neil Player, hoofd van crypto-beveiligingsbedrijf Staghead Crypto, voegde toe:

Cross chain bridges vormen een unieke reeks beveiligingsrisico’s en dit soort exploits zijn geen verrassing. Het herinnert ons eraan hoe bloedig veel van de applicaties zijn die bovenop blockchains draaien. Exploits zoals die op Wormhole hebben plaatsgevonden, zullen naar verwachting groeipijnen veroorzaken naarmate de technologie en technieken die verband houden met het overbruggen van activa volwassen worden.

Risico’s met ketenoverschrijdende oplossingen

Cross-chain oplossingen hebben meer aanvalsvectoren vanwege het grotere netwerkoppervlak. Bovendien zijn de meeste ketenoverschrijdende bruggen te gecentraliseerd.

Johnny Dilley, de uitvinder van Liquid Federation (Blockstream), merkte op:

Diefstalen van platforms zoals Moonbeam onderstrepen de moeilijkheid die gepaard gaat met veilige en beveiligde middelen van overdracht tussen ketenomgevingen zonder een houding van constante waakzaamheid. Gebruikers die niet in staat zijn om de betrouwbaarheid van de systemen die ze gebruiken te beoordelen, zullen nog steeds blind worden beroofd. De industrie heeft een slimmer, meer permanent antwoord nodig voor het verplaatsen van activa binnen de keten, en Portal is de beste stap voorwaarts op dat pad.

La notizia DEX Portal's multichain toekomst zonder ingepakte tokens era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*