Crypto-Prijzen.nl

Deutsche Bank: Crypto is niet ecologisch duurzaam

Deutsche Bank: Crypto is niet ecologisch duurzaam

In de afgelopen drie jaar is het jaarlijkse wereldwijde energieverbruik van crypto verviervoudigd en de marktkapitalisatie bereikte onlangs $ 1 biljoen volgens een onderzoeksrapport van Deutsche Bank, meldde CoinDesk. Vooral de milieu-impact van Bitcoin (BTC/USD) blijft een belangrijk probleem voor crypto gebruikers, ondanks dat het nauwelijks een vermelding rechtvaardigde op de recente COP26 klimaatconferentie.

Een enkele BTC transactie kan het gemiddelde huishouden 2 maanden van stroom voorzien

Volgens analisten verbruikt het minen van slechts één Bitcoin een grotere ecologische voetafdruk dan bijna twee miljard Visa transacties. Bovendien kan een enkele Bitcoin transactie het gemiddelde Amerikaanse huishouden meer dan twee maanden van stroom voorzien.

Volgens Deutsche Bank zou de ecologische voetafdruk van crypto de acceptatie kunnen dwarsbomen, eraan toevoegend dat sinds deze zomer bijna tweederde van de staatsinvesteringsfondsen een beleid had met betrekking tot ESG kwesties (milieu, sociaal en bestuur).

197 openbare bedrijven ondertekenden de Overeenkomst van Parijs

Private bedrijven hebben toegezegd CO2 neutraal te worden, merkte de bank op. 197 openbare hebben de Overeenkomst van Parijs ondertekend, die tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het uiteindelijke doel is om de opwarming van de aarde te beperken tot 2°C. Volgens een door de bank aangehaalde studie zou Bitcoin mining in slechts 30 jaar kunnen leiden tot een toename van dat nummer.

Regelgevers ondernemen actie

Sommige regeringen, zoals de Chinese, ondernemen stappen om de CO2 voetafdruk van mijnbouwactiviteiten tegen te gaan. Gezien de groeiende marktwaarde van cryptocurrencies, kan echter worden verwacht dat mensen altijd een manier zullen vinden om cryptocurrencies te minen, ruilen, kopen en verkopen, vooral als de respectieve markt niet gereguleerd is.

Mogelijke benaderingen van decarbonisatie

Deutsche Bank noemt het ontmoedigen van door koolstof aangedreven mijnbouw, een overstap naar hernieuwbare energiebronnen en een overstap van PoW naar PoS protocollen als een van de manieren om crypto-decarbonisatie te benaderen. Momenteel is iets meer dan driekwart van het wereldwijde energieverbruik van Bitcoin afkomstig van steenkool en andere niet-hernieuwbare energiebronnen.

De toekomst van duurzaamheid

In de afgelopen maanden hebben spelers in de sector gekeken naar manieren om de ESG problemen aan te pakken die leidende institutionele beleggers ervan zouden kunnen weerhouden om Bitcoin te omarmen. Zullen deze inspanningen een verschil maken? Het is te vroeg om te zeggen. De mijnindustrie zou kleine aanpassingen kunnen doen om walvisinvesteerders te dekken of haar ecologische voetafdruk daadwerkelijk te verkleinen. Het kan twee kanten op.

The post Deutsche Bank: Crypto is niet ecologisch duurzaam appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*