Crypto-Prijzen.nl

Deus Finance is gehackt voor meer dan $3 miljoen aan crypto

Deus Finance is gehackt voor meer dan $3 miljoen aan crypto

Deus Finance is het laatste slachtoffer van een hackaanval in de sector van de decentrale financiën (DeFi). Het DeFi platform leed aan een exploit van $ 3 miljoen. Deus Finance heeft sindsdien bevestigd dat de exploit heeft plaatsgevonden.

Deus Finance lijdt aan een exploit van $3M

De exploit op Deus Finance is gedaan door middel van een flash lening. Met dit platform kunnen gebruikers geld lenen en terugbetalen binnen hetzelfde slimme contract. Flash leningen worden gebruikt om arbitragehandel te vergemakkelijken, waarbij handelaren handelsmogelijkheden vinden in het prijsverschil van een token tussen DeFi protocollen.

De hackers maakten misbruik van Muon, het orakel dat Deus Finance gebruikt om off-chain data te genereren voor slimme contracten. De aanval resulteerde in een depeg tussen het USDC/DEI tokenpaar, wat leidde tot liquidaties en insolventie onder gebruikers. De aanvaller maakte ook misbruik van TornadoCash om de transacties via de Fantom keten te verbergen.

Het Deus Finance protocol is interoperabel met verschillende netwerken, waaronder Ethereum, Avalanche, Fantom en Polygon. Via zijn native token, DEI, kunnen gebruikers stablecoins naar compatibele ketens sturen en het token op de tweede keten claimen zonder te slippen. DEI heeft ook een hulpprogramma als onderpand voor toepassingen van derden die op Deus zijn ontwikkeld.

Deus Finance onderneemt actie na exploit

De kernontwikkelaar van Deus Finance, Lafayette tabor, heeft getweet over terugbetaling en verklaarde dat het team eraan werkte om het probleem op te lossen. Gebruikers die getroffen zijn door de exploit zullen ook worden vergoed. Gebruikers ontvangen de terugbetaling met persoonlijke en DEUS DAO fondsen.

Tabor ging ook naar Medium om een bericht te publiceren waarin stond:

Uw geld en ons systeem zijn veilig, we hebben alle betrokken contracten gedeactiveerd en hebben contact gehad met MUON om onze orakels onmiddellijk te upgraden om verdere risico’s voor toekomstige implementaties te verminderen. We hebben ook contact opgenomen met enkele beveiligingsonderzoekers om onze architectuur te bekijken.

De recente aanval op Deus Finance kwam nadat Andre Cronje en Anton Nell hadden aangekondigd dat ze de DeFi sector zouden verlaten. Cronje was een ontwikkelaar van verschillende projecten op het Fantom (FTM/USD) netwerk. Na de aankondiging van het vertrek van Cronje en Nell, zei Dues Finance naar de NFT ruimte te kijken door een geldmarkt op veNFT te creëren. Het project stelt gebruikers in staat liquide posities aan te houden met behulp van hun NFT’s, te lenen tegen hun NFT’s en deze op de markt te verhandelen.

Het bericht Deus Finance is gehackt voor meer dan $3 miljoen aan crypto verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*