Crypto-Prijzen.nl

Decred verschuift meerderheid naar Proof of Stake consensus

Decred verschuift meerderheid naar Proof of Stake consensus

Decred (DCR) is nu grotendeels een proof-of-stake (PoS) netwerk, nadat belanghebbenden hebben gestemd om de eerste in zijn soort de verandering in het consensusmechanisme te activeren.

Op maandag kondigde het Decred-team aan dat de wijziging van de subsidieverdeling in de proof-of-work, proof-of-stake en treasury block reward ratio van het netwerk was geactiveerd. De wijziging wijzigt het Decred-model van 60/30/10 naar 10/80/10, waardoor PoS het grootste netwerkmechanisme wordt.

De verandering komt nadat 92% van de belanghebbenden van Decred de verschuiving in februari goedkeurde, met als belangrijkste reden de noodzaak om kwaadwillende miners uit te schakelen.

Kwaadwillende miners van Decred weghouden

Jake Yocom Piatt, mede-oprichter en projectleider van Decred zei:

Deze consensuswijziging over de verdeling van de subsidies is ongelooflijk belangrijk voor Decred, omdat kwaadwillende miners zonder deze verandering onverminderd door zullen gaan met het manipuleren van onze markten.”

De wijziging heeft dus de subsidie die naar miners stroomt, verlaagd, nu van 60% naar 10% uit elk blok. Door dit te doen, voegde Yocom Piatt eraan toe, is het “primaire middel van de miners om inventaris te verwerven en het project aan te vallen” aanzienlijk verminderd.

Tegelijkertijd zal het verhogen van de inzetsubsidie van 30% naar 80% de prikkel om te staken vergroten en Decred een aantrekkelijker bezit maken . ”

De verandering naar het consensusmodel wordt mogelijk gemaakt door Decred’s governancesysteem dat wijzigingen in de netwerkconsensusregels mogelijk maakt zonder dat dit leidt tot een splitsing in de chain met als gevolg te eindigen met meerdere chains.

In 2017 ging het Decred-netwerk door zijn eerste door belanghebbenden geactiveerde hard fork.

Het bericht Decred verschuift meerderheid naar Proof of Stake consensus verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*