Crypto-Prijzen.nl

De toestand van de cryptomarkt – voorspellingen voor 2022

De toestand van de cryptomarkt – voorspellingen voor 2022

Gebeurtenissen in de cryptowereld gaan razendsnel, met honderden nieuwe tokens die elke maand worden gelanceerd en vluchtige bewegingen van de meer gevestigde activa. Dit stevige tempo zal volgend jaar niet afnemen, voorspellen experts.

In 2022 zullen zowel de detailhandel als de vestigingen crypto blijven gebruiken, blockchain netwerken zullen hun technologie verder verfijnen en het zal voor nieuwkomers gemakkelijker zijn om mee te doen.

We hebben enkele grote wereldwijde gebeurtenissen gezien die de markt in 2021 hebben verplaatst: El Salvador nam Bitcoin als wettig betaalmiddel aan en veel particuliere investeerders stapten in cryptocurrencies. Aan de andere kant is China streng geweest bij het delven van digitale valuta. En tot slot ging Facebook all-in op de metaverse, waardoor Wall Street met nog meer dollartekens in zijn ogen achterbleef.

Invezz ondervroeg Amerikanen over hun kennis en gebruik van crypto en hoe zij dit zien veranderen in 2022. Na een veelbewogen 2021 delen verschillende experts hun voorspellingen voor dit nieuwe jaar.

17 procent van het Amerikaanse publiek bezit cryptocurrencies

Invezz voerde een enquête uit onder 2500 leden van het Amerikaanse publiek, in opdracht van Google Surveys met behulp van een nationaal representatieve steekproef, om te onderzoeken hoe consumenten cryptocurrencies in 2022 zullen gebruiken.

Op de vraag of ze op dit moment cryptocurrencies hebben, antwoordde 83 procent dat ze dat niet doen. Het is echter opmerkelijk dat van de 17% die naar verluidt digitale tokens bezit, de overgrote meerderheid (71%) van deze respondenten man is.

Hoewel ons onderzoek tot de conclusie kwam dat de meerderheid van deze Amerikanen in 2021 geen crypto activa had, zijn velen ook niet van plan om dit nieuwe jaar hun eerste investeringen te doen. 81 procent zei dat ze niet zouden overwegen om in 2022 cryptocurrencies te kopen, terwijl 19 procent dat wel zou doen. 70 procent van de respondenten die aangaven dit jaar te overwegen om in crypto te investeren, zijn mannen tussen de 25 en 34 jaar.

27% van de consumenten investeert in crypto voor snelle winst

Meer dan een op de vier (27%) van de respondenten die crypto investeringen overwegen, doet dit met dezelfde motivatie: ze zien het als een manier om snel winst te maken. Andere motieven zijn onder meer dat ze het zien als een levensvatbare langetermijninvestering (20%), de intentie om digitale tokens te gebruiken om goederen en diensten te kopen (17%), aangemoedigd te worden door mensen om hen heen (12%) en zich aangemoedigd te voelen door advertenties (4%). 0,35 procent van de respondenten overweegt beleggen puur uit interesse.

Voordat u een beslissing of investering neemt, is het verstandig om vooraf onderzoek te doen. De overgrote meerderheid van de respondenten (54%) gaf echter aan helemaal niet naar de zaak te hebben gekeken. 13 procent gaf aan tussen zes en twaalf maanden onderzoek te hebben gedaan, terwijl 9 procent van de ondervraagden tussen de één en vier weken van hun tijd investeerde om vertrouwd te raken met het onderwerp voordat ze investeerden en 6 procent zei minder dan een week aan onderzoek te hebben besteed.

De meeste van onze respondenten (51%) geven aan helemaal geen kennis te hebben van cryptocurrencies. 27 procent van de ondervraagden beschouwt hun begrip als een basisniveau, terwijl 11 procent zichzelf classificeert als gemiddeld en 5 procent beweert geavanceerde kennis te hebben. Nog eens 5 procent zegt deskundig te zijn.

Van alle valuta’s zouden de meeste ondervraagden die geïnteresseerd waren in beleggen het meest geneigd zijn om in Bitcoin te investeren. 38 procent zei dat ze zouden investeren in BTC, terwijl 15 procent zei liever in Ethereum te investeren. 13 procent zei echter het meest geïnteresseerd te zijn in investeringen in Dogecoin en 7 procent zei het meest vatbaar te zijn voor SHIBA INU. 5% zei het meest geïnteresseerd te zijn in Solana.

Over de mogelijkheid om crypto te gebruiken als betaalmethode voor verschillende goederen en diensten, zei 77 procent van de ondervraagden dat ze het niet prettig zouden vinden om digitale tokens te gebruiken om dergelijke aankopen te doen.

Meer dan de helft van de respondenten (52%) denkt niet dat cryptocurrencies ooit fiat zullen inhalen, of dat ze zullen functioneren als een geldig alternatief voor geld zoals we dat eerder kenden. 14 procent ziet deze aanpassing echter plaatsvinden in de komende één tot vijf jaar, terwijl 13 procent verwacht dat dit in de komende vijf tot tien jaar zal gebeuren. Opvallend is dat 7 procent verwacht dat dit binnen het komende jaar zal gebeuren.

Marktbewegingen en prijsvoorspellingen voor juni

Paul Arssov, voorzitter van ARS Technologies zei:

“Momenteel worden cryptocurrencies gezien als een veilige haven voor onrust in plaats van als een zeepbelontwikkeling. Als er geen catastrofale gebeurtenissen plaatsvinden, zullen de meeste cryptocurrencies in prijs blijven stijgen.”

Alexey Kirienko, CEO van EXANTE verwacht grote bewegingen bij meme-munten, evenals een stijging van de waarde van Ethereum en Bitcoin:

“Dogecoin en Shiba zijn meme-munten, die vatbaar zijn voor verhoogde niveaus van pump and dump en andere soortgelijke schema’s. Daarom geven we er normaal gesproken geen mening over.”

Kirienko denkt dat Bitcoin zal stijgen naar $ 80.000, Ethereum naar $ 6.000 en Solana naar $ 600 met een positieve maar speculatieve mentaliteit.

Grigory Rybalchenko, oprichter van Emiswap, gelooft dat BTC naar 100k zou kunnen gaan. Het is een mogelijkheid met een grote waarschijnlijkheid. Volgens hen wordt voorspeld dat de Ethereum prijs begin juni 2022 $ 3.711,62 zal bereiken. De verwachte maximale prijs is $ 4.639,53 en de minimumprijs is $ 3.154,88. De Ethereum prijsvoorspelling voor het einde van de maand is $ 3.711,62.

Rybalchenko zegt dat de prijs van Binance Coin naar verwachting begin juni 2022 $ 482,50 zal bereiken. De verwachte maximale prijs is $ 603,13 en de minimumprijs is $ 410,13. De prijsvoorspelling van Binance Coin voor het einde van de maand is $ 482,50. De voorspelde Solana prijs kan begin volgend jaar minder volatiel worden. Volgens de prijsvoorspelling van Solana (SOL) zal de cryptocurrency in 2022 binnen het bereik van $ 300 blijven en mogelijk oplopen tot $ 400. Als het boven de $ 200 blijft, kunnen we in 2022 een aanzienlijke groei van de SOL prijs zien.

In termen van bewegingen van consumenten in crypto investeringen, zouden de meeste ondervraagden die geïnteresseerd waren in beleggen het meest geneigd zijn om in Bitcoin te investeren. 38 procent zei dat ze in BTC zouden investeren, terwijl 15 procent zei liever in Ethereum te investeren. 5% zei het meest geïnteresseerd te zijn in Solana.

De Dogecoin prijs zal naar verwachting begin juni 2022 $ 0,2445885 bereiken. De verwachte maximale prijs is $ 0,3057356; de minimumprijs is $ 0,2079002. De prijsvoorspelling van Dogecoin voor het einde van de maand is $ 0,2445885. Het SHIBA INU prijsdoel voor juni 2022 is $ 0,000339. Er wordt een bullish trend met een volatiliteit van 15,5% verwacht. Van de ondervraagde consumenten zei 13 procent het meest geïnteresseerd te zijn in investeringen in Dogecoin en 7 procent zei het meest vatbaar te zijn voor SHIBA INU.

47 van de experts geloven dat beleid en regelgeving de grootste impact zullen hebben op crypto in 2022

Paul Arssov suggereert dat geopolitieke gebeurtenissen de grootste impact zullen hebben – escalatie van spanningen, directe of een proxy oorlog tussen de VS aan de ene kant en China en Rusland aan de andere kant.

Alexey Kirienko denkt dat het monetaire beleid van de Fed in 2022 van invloed zal zijn op crypto’s. Beleggers zullen waarschijnlijk worden ontmoedigd om buitensporige risico’s te nemen, aangezien de Amerikaanse centrale bank de stimuleringsmaatregelen vermindert en het monetaire beleid begint aan te scherpen. Andere grote centrale banken zullen waarschijnlijk ook hun riem aanhalen te midden van sterke inflatoire druk.

In de eerste delen van het jaar kunnen crypto’s het moeilijk hebben te midden van zorgen over de algemene macro-economische achtergrond, waarbij COVID gerelateerde onzekerheid en inflatie beide hoog blijven, en centrale banken niet zeker weten of ze agressief moeten zijn in het aanpakken van de inflatie of geduldig moeten blijven. De inflatie in de VS is gestegen tot 6,8%, het hoogste niveau sinds 1982 en zou nog een tijdje hoog kunnen blijven. Dit gaat ten koste van het beschikbare inkomen van de consument en kan wegen op de risicobereidheid, waaronder dure technologieaandelen en cryptocurrencies.

Volgens Kirienko zullen de eerste delen van het jaar een hobbelige rit zijn, maar in juni zouden de zaken moeten zijn verbeterd, wat heeft geleid tot een golf van nieuwe interesse van beleggers in crypto’s, wat resulteert in beperkte neerwaartse risico’s in 2022 voor crypto’s als activaklasse. Maar binnen de sector zullen er ongetwijfeld bepaalde crypto’s zijn die het sterk zullen overtreffen, terwijl sommige ongetwijfeld uit de gratie zullen raken omdat de interesse van beleggers zich concentreert op een select aantal.

ANNDY Lian, C Hairman, Bigone Exchange en stichtend lid van INFLUXO, verwacht in 2022 een stap richting grote adoptie van crypto. Hij hoopt dat iedereen, ook de oudere generatie, crypto in hun dagelijks leven gaat gebruiken. Veel belangrijke gebieden en ruimtes ontwikkelen zich binnen de crypto ruimte, waaronder DeFi, GameFi, NFT’s, Metaverses en meer.

Seth Zhuo, onderzoeksanalist bij Nansen, bevestigt verder de regelgeving die naar verwachting zal worden ingevoerd. De industrie floreert al een tijdje in de grijze gebieden van regelgevend toezicht; het ziet ernaar uit dat er de komende jaren meer formele duidelijkheid zal komen over de regelgeving.

Enkele belangrijke onderwerpen waar de industrie mee te maken heeft bij het opstellen van deze regelgeving zijn aspecten als belastingontduiking, investeringsfraude, beurstoezicht en veiligheidsregels en privacykwesties.

Michael Kong, CEO van Fantom Foundation, gelooft dat technologische verbeteringen aan de onderliggende blockchain technologie een enorme impact zullen blijven hebben op cryptocurrencies. Voor Fantom zou dat de implementatie zijn van een nieuwe middleware-laag die sneller en efficiënter is dan wat momenteel beschikbaar is via de Ethereum Virtual Machine, samen met verbeteringen aan de kernconsensusprestaties en Layer 2 oplossingen.

“Zoals we in het verleden hebben gezien, blijft de technologie, ongeacht de marktomstandigheden, verbeteren, en dit is een grote reden die me altijd optimistisch maakt over cryptocurrencies op de lange termijn.

We zullen ook grote effecten blijven zien van DeFi en NFT’s, en met name de groei van de Metaverses. Er zijn steeds meer ontwikkelaars die zeer interessante nieuwe applicaties bouwen die we nog niet eerder hebben gezien, en ik denk dat sommigen van hen in 2022 van de grond zullen komen.”

Kerim Derhalli, CEO van Invstr, vat het samen:

“De beweging naar massale adoptie zal de grootste impact hebben op crypto voor dit nieuwe jaar; de enorme hoeveelheid geld die wacht om mee te doen, zal de grootste drijfveer zijn om de activaklasse te helpen. Regelgeving, belastingen, dit zijn onvermijdelijke dingen, en hopelijk zullen ze kansen creëren voor mensen om betrokken te raken bij crypto. Het is dat de verspreiding van crypto investeringen het belangrijkste kenmerk van 2022 zal zijn, zowel op retail- als institutioneel niveau.”

Invloed van toonaangevende regeringen

Arsov:

“Als landen hun digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) beginnen uit te rollen, zullen ze directe controle hebben over financiële transacties. Dit zal op zijn beurt controle mogelijk maken over de fiat-crypto gateways – banken die de fiat-valuta verzamelden die werden ingewisseld in cryptocurrency. Cryptocurrencies worden door China gezien als een ongezonde en destabiliserende kracht, wat resulteerde in het verbod dat vorig jaar van kracht werd. Er zijn een aantal landen die dit voorbeeld volgen, wat de trends van vandaag beïnvloedt en de crypto groei zal beïnvloeden.”

Zhuo verwacht dat de VS een leidende rol zal spelen. We zien dat er al een aantal push-backs op de regelgeving plaatsvinden met de infrastructuurwet. Gezien de hardere houding van de huidige regelgevers, zullen stablecoins, samen met crypto tokens, de komende jaren meer onder de loep worden genomen. Dit is geen slechte zaak – regulering speelt een belangrijke rol naarmate een industrie volwassener wordt, en de crypto industrie investeert in het uitbouwen van slimmer cryptobeleid met de autoriteiten, met onder meer Coin Center, Blockchain Association en anderen die stappen zetten om samenwerken met regelgevende instanties.

Volgens Michael Kong zal de groei echter doorgaan, wat regeringen ook doen. De langetermijntrend is dat de technologie steeds beter wordt en dat de use-cases zich uitbreiden. Overheidsbeleid kan daar maar op korte termijn invloed op hebben. Wat de impact van China betreft, hebben we dit jaar al gezien hoe de verandering in het mijnbeleid de wereldwijde hash-stroomdistributie van Bitcoin beïnvloedde. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit wereldwijd op de markt als geheel zal veranderen en in hoeverre China in de toekomst een belangrijke speler zal zijn, naarmate proof-of-stake netwerken groeien en de ingezette waarden toenemen.

Kerim Derhalli merkt op dat de andere positieve trends die we zien, zijn dat de centrale banken duidelijk betrokken raken, omdat ze de controle over valutasystemen niet willen verliezen, dus zullen ze hun eigen CBCD’s publiceren, waarvan hij denkt dat we ze zullen publiceren. zie evolueren. Bovendien groeit DeFi in een belachelijk tempo en bouwt het een volledig parallel financieel systeem op en ik denk dat dat zal blijven groeien. Het is echt de Federal Reserve in de VS die achterloopt.

Bitcoin kopen, verkopen of vasthouden in 2022

Alexey Kirienko zegt wacht. Bitcoin is erg duur geworden voor de meeste particuliere beleggers, zelfs na de grote correctie in de afgelopen weken. Het is echter waarschijnlijk dat het zijn weg terug zal vinden, simpelweg omdat het de maatstaf is en er institutionele sponsoring is om rekening mee te houden. De mentaliteit van Bitcoin Bulls was om te kopen en vast te houden. Aangezien het aanbod beperkt is en de vraag nog steeds groot is, zal het de komende weken waarschijnlijk zijn dieptepunt bereiken.

Als we echter in 2022 grote procentuele winsten willen zien, is de kans groter dat dit voor sommige altcoins is dan voor Bitcoin. Dit komt simpelweg omdat altcoins vanaf een veel lagere basis zullen stijgen. Dit zou de aantrekkingskracht van Bitcoin op relatieve basis moeten verminderen, daarom is het een “hold” voor ons.

Volgens Grigory Rybalchenko wordt voorspeld dat Bitcoin tegen 2023 $ 100.000 zal bereiken. Anderen zijn optimistischer. Experts in het veld voorspellen $ 100.000 Bitcoin tegen Q1 2022, dus kopen en vasthouden.

De opkomst van crypto niches

Terwijl Kirienko verwacht dat DeFi verder in populariteit zal groeien, is MetaVerse het nieuwe grote ding. Het heeft het potentieel om de manier waarop mensen online met elkaar omgaan radicaal te veranderen en heeft een enorm potentieel voor bedrijven om hun producten in een nieuwe virtuele omgeving te adverteren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Michael Kong verwacht dat de MetaVerse en NFT’s het meest zullen blijven groeien. Er is nu veel hype rond beide, vooral nadat Facebook zichzelf heeft omgedoopt tot Meta. Sindsdien zijn er veel artikelen verschenen die suggereren dat MetaVerse de volgende grote kans zal worden. NFT’s en gaming maken een vergelijkbare groei door. We zullen echter nog steeds veel groei zien op andere gebieden, zoals DeFi en DEXes, en centrale banken zullen CBDC’s blijven verkennen.

Kerim Derhalli denkt dat MetaVerse niet weggaat, maar hij denkt dat we in de vroege pioniersfase hiervan zitten. Bedrijven als Meta en Unity investeren massaal in het opbouwen van deze community, ik denk dat het nog erg vroeg is. En het andere waarop we wachten tot de MetaVerse zich ontvouwt, is het miniaturiseren van VR technologie.

NFT’s winnen aan populariteit, ze verdwijnen ook niet. Net zoals we die haast hebben gezien met de ICO explosie in 2018, denk ik dat we net zo zullen moeten vinden waar de kwaliteit ligt binnen de NFT ruimte. Natuurlijk zullen er activa zijn die waardeloos zijn en andere die waardevol zijn, maar het is nog niet duidelijk waar we onderscheid maken tussen de twee.

De cryptocurrencies die de opbouw van DeFi helpen ondersteunen, zijn degenen die ik zou prefereren in termen van positieve beweging in 2022. Litecoin, Cardano en Serrano zijn allemaal geweldig. Ethereum is fantastisch en wordt als basisstandaard gebruikt. Het enige probleem hiermee zijn echter de gasprijzen. Dit wordt opnieuw bijna het slachtoffer van zijn eigen succes, omdat het duurder wordt in het gebruik, wat het zou kunnen beperken, en we hebben mogelijk alternatieven nodig die kansen creëren voor andere ketens om zich te vestigen, zegt Derhalli.

MetaVerse en NFT’s versus traditionele markten

De NFT en MetaVerse zijn niet gerelateerd aan traditionele markten, zegt Paul Arssov. Als technologiegebied is metaverse veel groter dan crypto- en blockchaintechnologie. Momenteel gebruikt het crypto/blockchain-technologie als een waarde-uitwisselingsmechanisme. Maar aangezien crypto/blockchain-technologie behoorlijk omslachtig is, kan de metaverse naar andere manieren van waarde-uitwisseling gaan.

Timo Lehes, mede-oprichter van Swarm Markets, ziet NFT’s als een gestroomlijnde en efficiënte manier om real-world activa in de keten te brengen, zoals traditionele financiële producten. Door meer activa toe te voegen, kunnen we het DeFi ecosysteem 10-100X uitbreiden en zullen we interessante en nieuwe handelsparen en producten gaan zien.

Anndy Lian zegt dat MetaVerse, NFT en de technologieën die eromheen draaien niet los staan van de traditionele markten. Het lijkt alsof dat zo is, maar het is puur de mentaliteit van het niet kunnen accepteren van veranderingen.

Kong merkte op:

“NFT’s maken op zichzelf een aanzienlijke groei door, omdat ze een vorm van eigendom van gegevens vertegenwoordigen, wat iets puur digitaals of een fysiek item in de echte wereld kan zijn. Dit is een zeer krachtig concept, omdat het betekent dat NFT’s veel use-cases hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op meerdere games of metaverses.”

Totdat we de financialisering van NFT’s in 2022 zien, zal het verhaal van NFT’s en Metaverse op korte termijn afstandelijk blijven – vooral die in de gaming-, muziek- en kunstruimten.

Cryptocurrencies als betalingsbron in 2022

Op de vraag of cryptocurrencies dit nieuwe jaar worden geïntroduceerd als een meer gestandaardiseerde vorm van betaling, zijn onze experts verdeeld.

Paul Arssov denkt dat er enige acceptatie van gewone cryptocurrencies als betalingsbron kan zijn, maar dit zal tijdelijk zijn en worden ingehaald door CBDC’s zodra ze worden geïntroduceerd. Alexey Kirienko is het daarmee eens en zegt dat dit de trend is geweest, en denkt dat dit in 2022 zo zal blijven naarmate meer instellingen erbij betrokken raken. “De grote retailers accepteren al cryptocurrencies. Ik verwacht dat mkb’s hetzelfde zullen doen in 2022”, voegt Anndy Lian toe.

Josh Neuroth, Head of Product bij Ankr, is het daarmee eens, maar merkt op dat deze ontwikkeling niet zal gebeuren zoals mensen verwachten. Consumenten willen niet betalen voor reguliere kosten van levensonderhoud met een potentieel waardevol bezit zoals crypto.

“Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin ooit massale acceptatie als betalingsmedium zal zien, omdat het netwerk voor dit doel niet wereldwijd kan schalen. Het is veel waarschijnlijker dat Stablecoins worden gebruikt voor betalingen vanwege hun stabiliteit. Maar Bitcoin wint meer acceptatie als speculatief actief en waardeopslag bij particuliere en institutionele beleggers, onder meer in de vorm van pensioenregelingen en ETF’s”, voegt Alan Konevsky, CLO bij PrimeBlock, toe.

Volgens Derhalli zullen het vooral de stabiele munten zoals Tether of USDC zijn die meer geaccepteerd kunnen worden als betaalmethode. Als je naar ons banksysteem kijkt, is het zo achterlijk dat het aan vervanging toe is. Met name betalingen via crypto, stabiele munten gaan gebeuren. Tokens zoals Bitcoin en Ethereum zijn echter niet geschikt voor een dergelijk mechanisme, omdat men een investering niet zal gebruiken om goederen te kopen. Ik denk dat de meeste cryptovaluta in deze investeringsruimte zullen vallen en de rol van stabiele munten en uiteindelijk zullen de centrale banken van digitale valuta onvermijdelijk uitrollen, ze zullen worden gebruikt als betalingsmechanismen. Crypto als betaalmethode zal ons helpen om over te stappen op een 24/7 efficiënt betalingsmechanisme, met name in de VS, voor een efficiënter en vrijer verkeer van geld.

Cryptocurrencies zullen waarschijnlijk hun waarde verliezen in 2022

In de gewone tijd zullen we patronen zien van een langzame groei, gevolgd door een scherpe daling in waarde, en dan hetzelfde herhalen. In een geopolitieke crisis zien we een permanent waardeverlies van de meeste cryptocurrencies, zegt Paul Arssov.

Zonder een bepaalde munten te noemen, zijn sommige meme-munten degenen die het meest waarschijnlijk worden verpletterd, omdat “beleggers” beseffen dat sommige van hen bijna nul worden gebruikt in toepassingen in het echte leven, volgens Alexey Kirienk. Sommigen zoals Doge kunnen misschien harder blaffen gezien de betrokkenheid van Elon Musk. Hij denkt dat we dit jaar veel meme-munten hun waarde zullen zien verliezen.

Op een bredere schaal zal elk crypto activum dat geen ontwikkelaars aantrekt, het meeste verliezen in 2022, aangezien echte markttractie belangrijker wordt dan speculatie en roadmap, zegt Josh Neuroth. Projecten en ontwikkelaars zijn op zoek naar ketens die bieden wat ETH niet kan. Hij ziet bijvoorbeeld veel projecten en ontwikkelaars die met Ethereum zijn begonnen het Solana ecosysteem verkennen vanwege het enthousiasme rond transacties per seconde en lage gaskosten. Hij ziet niet hetzelfde enthousiasme bij ontwikkelaars voor ketens als Cardano, die veel hebben beloofd maar nog steeds aan het uitzoeken zijn.

Ethereum haalt Bitcoin in als de beste cryptovaluta in 2022

In termen van de hypothese dat Ethereum Bitcoin inhaalt, is de analogie die Kerim Derhalli gebruikt vergelijkbaar met grondstoffen. Goud wordt het meest geciteerd en wordt meer gevolgd dan alle andere. Voor Derhalli is Bitcoin gelijk aan goud. Het zou moeilijk zijn om zijn status te verdringen, vooral gezien de toegenomen schaarste die het een natuurlijke ondersteuning geeft, en hij denkt dat het altijd zijn status als de benchmark voor de cryptowereld zal behouden. Terwijl velen werken aan het efficiënter maken van Ethereum en er zeker nog problemen moeten worden opgelost, zoals de kosten van het gebruik ervan, zullen deze aspecten de natuurlijke groei ervan beperken.

Paul Arssov stelt aan de andere kant dat Ethereum de plek verdient als een topmunt naarmate het evolueert, het is een ecosysteem en een sjabloon voor projecten. Aan de andere kant is Bitcoin ‘verbeend’, zonder enige manier om te evolueren.

Alexey Kirienko is het daar niet mee eens en benadrukt dat Bitcoin waarschijnlijk nog een tijdje nummer één zal blijven in termen van marktkapitalisatie en ook prijs. Aangezien we verder opwaarts potentieel voor ETH zien, heeft het bergen te beklimmen voordat het een serieuze bedreiging kan vormen voor BTC in termen van het worden van de beste cryptovaluta. Het verschil in marktkapitalisatie is gewoon te groot, waarbij Bitcoin ongeveer het dubbele is van dat van ETH. Er is nog een lange weg te gaan met big brother Bitcoin.

Josh Neuroth denkt dat het voor ETH mogelijk is om BTC om te draaien, maar onwaarschijnlijk in 2022. Er zouden echter verschillende dingen moeten gebeuren voordat dit zou kunnen gebeuren: ETH2 moet eerst lanceren en vervolgens aantonen dat het in staat is om op te schalen naar hogere transacties per seconde, evenals om gas te verminderen vergoedingen. Institutionele beleggers zullen zich volledig op hun gemak moeten voelen bij ETH, en dat zal niet eens gebeuren voordat 2.0 wordt gelanceerd en de markt reageert. Ik geloof echt dat ETH2 in waarde zal blijven stijgen in de aanloop naar de ETH2 fusie en zoals mensen beseffen, is het nu een deflatoire activa. “

Timo Lehes is van mening dat het te vroeg is om een uitdaging te zien voor de dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin. ETH en BTC zijn ook verschillende dingen met duidelijk verschillende rollen in de markt, dus als en tegen de tijd dat het gebeurt, is het dominantiegesprek misschien minder een onderwerp.

Aanpassing van gevestigde crypto’s door traditionele instellingen

Arssov verwacht dat professionele handelaren zich in gebieden zullen begeven die winst beloven, ook in cryptocurrencies. De meeste, zo niet alle instellingen die de cryptomarkt betreden, hebben niet terugbetaald – van fiat naar crypto. Weinig mensen begrijpen dat de groei in crypto wordt gemeten in ‘stabiele dollars’, en er is veel minder ingezameld fiat/papieren dollars om uit te betalen.

Kirienko denkt dat we waarschijnlijk meer investeringsfondsen betrokken zullen zien raken bij crypto’s, gezien hun toenemende populariteit en acceptatie. Hoewel het vluchtige karakter van crypto’s betekent dat het niet voor iedereen is, hebben we anekdotisch gezien dat de perceptie van mensen over crypto’s in de loop der jaren is veranderd. Het is dus redelijk om te verwachten dat meer traditionele instellingen het idee zullen koesteren om in 2022 enige blootstelling aan crypto’s te hebben.

Volgens Konevsky zullen meer landen crypto als legale valuta gaan gebruiken. We zullen ook zien dat centrale overheden naar buiten komen en hun eigen valuta nemen en op de blockchain zetten. China heeft al gezegd dat ze dit gaan doen, wat de echte concurrentie met particuliere cryptocurrencies vanuit betalingsperspectief zal versnellen. CBDC’s bieden geen concurrentie vanuit het oogpunt van waardeopslag of inflatiebescherming, omdat het nog steeds dezelfde fiat-valuta is, onderhevig aan dezelfde monetaire beleidsmanipulatie door de centrale banken. Het is zeker iets dat volledig digitaal en transparant is en zowel goede als heel enge dingen heeft. De hoop is dat, althans in de VS, de dialogen rond CBDC’s zullen plaatsvinden met inachtneming van de waarden van onze samenleving, inclusief onze eigen privacy en controle.

“Hoewel we zoals altijd uitverkopen zullen zien, zullen we zeker meer traditionele instellingen zien die crypto zoals Bitcoin aan hun portefeuilles toevoegen en profiteren van deze marktbewegingen”, vat Derhalli samen.

Methodologie

Invezz interviewde een panel van 11 fintech specialisten van 10 december 2021 tot 24 december 2021. Panelleden kunnen enkele cryptocurrencies bezitten, waaronder Bitcoin.

Daarnaast is via Google Surveys een onderzoek uitgevoerd onder 2500 leden van het Amerikaanse publiek, waarbij gebruik werd gemaakt van een landelijk representatieve steekproef, om te onderzoeken hoe consumenten cryptocurrencies in 2022 zullen gebruiken.

Maak kennis met ons panel

Alexey Kirienko, CEO van EXANTE

Paul Arssov, voorzitter van ARS Technologies

Grigory Rybalchenko, oprichter van Emiswap

Anndy Lian, voorzitter, BigONE Exchange en stichtend lid van INFLUXO

Seth Zhuo, onderzoeksanalist bij Nansen

Josh Neuroth, Hoofd Product, Ankr

Daniel Khoo en Beili Baraki, onderzoeksanalisten bij Nansen

Alan Konevsky, CLO bij PrimeBlock

Michael Kong, CEO van Fantom Foundation

Timo Lehes, mede-oprichter van Swarm Markets

Kerim Derhalli, CEO van Invstr

De post De toestand van de cryptomarkt – voorspellingen voor 2022 verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*