Crypto-Prijzen.nl

De SEC vindt een nieuw doelwit om te onderzoeken – Uniswap

De SEC vindt een nieuw doelwit om te onderzoeken – Uniswap

US SEC issues investor alert, warning people to be cautious with IEOs

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft onlangs het nieuws gehaald vanwege de 9 maanden durende juridische strijd met Ripple, maar het blijkt dat de toezichthouder ook is gaan kijken naar Uniswap, ’s werelds grootste gedecentraliseerde beurs.

Volgens een recent Wall Street Journal rapport onderzoekt de Amerikaanse toezichthouder de startup die Uniswap DEX heeft gelanceerd – Uniswap Labs. Volgens het rapport zijn handhavingsadvocaten op zoek naar informatie over Uniswap, inclusief haar investeerders- en marketingdiensten.

De woordvoerder van Uniswap Labs zou hebben gezegd dat het bedrijf zich inzet om te voldoen aan de wet- en regelgeving die de crypto industrie tot nu toe heeft ontvangen.

Dat houdt onder meer in dat de regelgevers de informatie krijgen die hen helpt bij hun onderzoek. De SEC heeft besloten op dit moment geen commentaar te geven op het onderzoek. Ze hebben zelfs geen opmerkingen gemaakt over het mogelijke bestaan of niet-bestaan van het onderzoek.

De SEC gaat DeFi reguleren

Het nieuws dat Uniswap (UNI/USD) het volgende doelwit van de SEC zou zijn, kwam toen de Amerikaanse regelgevers nauwlettend aandacht begonnen te besteden aan de DeFi-sector. Eerder kondigde de SEC voorzitter, Gary Gensler, de plannen van de toezichthouder om aanvullende crypto gerelateerde regels naar voren te brengen aan, met name degene die zich richt op het reguleren van de DeFi sector, stablecoins en tokenaanbiedingen.

De toezichthouder tekende vorige maand een deal van $ 125.000 in een samenwerking met AnChain.AI, een van de grootste blockchain-analyse bedrijven. Het bedrijf zal de regelgever voorzien van technologische hulp bij het monitoren van de DeFi sector en het opstellen van regels die deze naar behoren reguleren.

Uniswap zelf lijkt enige tijd geleden de ogen van de toezichthouder op zichzelf te hebben gericht, waardoor het tientallen tokens en tokenized aandelen heeft verwijderd. Dit was rond dezelfde tijd dat Binance in de problemen kwam met regelgevers van over de hele wereld voor het aanbieden van tokenized producten zonder de benodigde licenties.

Uniswap zei destijds dat het zich verplicht voelde om dit te doen vanwege de regeldruk en merkte op dat het toezicht houdt op het veranderende regelgevingslandschap.

The post De SEC vindt een nieuw doelwit om te onderzoeken – Uniswap appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*