Crypto-Prijzen.nl

De regering van Laos contracteert Soramitsu voor CBDC onderzoek

De regering van Laos contracteert Soramitsu voor CBDC onderzoek

De regering van Laos is een samenwerking aangegaan met Soramitsu distributed ledger technology (DLT) bedrijf om onderzoek te doen naar een potentiële Laotiaanse centrale bank digitale valuta (CBDC).

Dit komt te midden van de toenemende belangstelling van regeringen over de hele wereld om CBDC’s te lanceren om de invloed van cryptocurrencies tegen te gaan. Verschillende andere landen, waaronder China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël, Thailand, Japan en Nigeria, hebben hun interesse in CBDC’s openbaar gemaakt.

China is bijvoorbeeld al begonnen met het uitvoeren van proeven met zijn digitale Yuan munt.

Het CBDC onderzoeksproject van Laos start deze maand

Het onderzoeksproject over de Laotiaanse CBDC gaat naar verwachting deze maand van start.

Behalve dat Laos samenwerkt met Soramitsu, heeft de centrale bank van Laos ook een memorandum van overeenstemming getekend met het Japan International Cooperation Agency om de ontwikkeling van CBDC te bestuderen.

Het onderzoek zal naar verwachting evalueren hoe banken en andere financiële instellingen die als tussenpersoon zullen optreden, zullen samenwerken bij het bevorderen van de transacties waarbij de Laotiaanse CBDC bij het publiek betrokken is.

Er zijn speculaties dat een CBDC Laotiaanse beleidsmakers betere economische gegevens zou bieden en ook grensoverschrijdende op CBDC gebaseerde betalingen met zijn buurland China, dat ook zijn grootste handelspartner is, mogelijk zou maken.

Op 11 september keurde Laos een proefprogramma goed waarin wordt geëxperimenteerd met cryptomining om te profiteren van het laatste hardhandig optreden van cryptomining in China, waarbij bijna alle cryptominers de Chinese markt verlieten. In verband daarmee hebben zes bedrijven, waaronder banken en bouwbedrijven, toestemming gekregen om crypto activa te minen.

Er wordt ook veel gewerkt aan het opstellen van regelgeving om het gebruik van digitale activa in Laos te regelen.

Soramitsu hielp bij het bouwen van het Bakong digitale betalingssysteem in Cambodja

Soramitsu wordt herinnerd voor zijn samenwerking met Cambodja om het digitale betalingssysteem Bakong te bouwen, waarvan de app meer dan 200.000 keer is gedownload sinds de lancering in 2020.

Het digitale betalingssysteem van Bakong is een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die is ontwikkeld om Cambodja te helpen zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar voor zijn binnenlandse transacties te verminderen.

Momenteel wordt het systeem ondersteund door ongeveer 2.000 winkels in Cambodja.

The post De regering van Laos contracteert Soramitsu voor CBDC onderzoek appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*