Crypto-Prijzen.nl

De regerende partij van Zuid-Korea wilt cryptobelasting uitstellen

De regerende partij van Zuid-Korea wilt cryptobelasting uitstellen

De regerende partij van Zuid-Korea, de Democratische Partij van Korea, is van plan om vóór 1 januari 2022 een wetsvoorstel aan te nemen dat de belasting van virtuele activa uitstelt. Een rapport maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat de regerende partij bezwaar maakte tegen de vice-premier en minister van Strategie en Financiën Hong Nam-ki’s vraag of het ministerie van Financiën crypto’s vanaf 2022 moet belasten zoals aanvankelijk gepland. Volgens Nam-ki zou het belasten van houders van virtuele activa helpen om de eerlijkheid te behouden.

Volgens het rapport zei Rep. Noh Woong-rae van de Democratische Partij dat het uitstel van cryptobelasting geen toestemming van het ministerie van Financiën vereist. Hij voegde eraan toe dat dit een kwestie is die via wetgeving moet worden geregeld. Woong-rae merkte verder op dat als het ministerie van Financiën doorgaat met het belasten van crypto’s vanaf 2022, dit het vertrouwen in de overheid zou ondermijnen en belastingontduiking zou aanmoedigen.

Hij wees er verder op dat het land geen goed ontworpen infrastructuur heeft om cryptobelasting in te voeren. Als zodanig is het uitstellen van cryptobelasting niet langer een optie, maar een onvermijdelijke oplossing. Volgens hem is het beleid van het ministerie van Financiën om cryptobelasting te implementeren niet haalbaar. Dit komt omdat het problematisch is om belastinggegevens van buitenlandse en peer-to-peer (P2P) transacties met crypto te beveiligen.

Een plan om de cryptobelastingmotie naar de Nationale Assemblee te brengen

Nadat hij fouten had gevonden in de aanpak van het ministerie van Financiën, zei Woong-rae dat de Democratische Partij zou proberen het probleem op te lossen door het naar de Nationale Assemblee te brengen.

Uitleggen hoe de partij van plan is te gebruiken om deze prestatie te bereiken, zei hij:

Aangezien de relevante wetten voor belastinguitstel en echte belastingverlagingen momenteel in behandeling zijn bij de vaste commissie, zullen we collega-wetgevers actief overtuigen zodat ze kunnen worden behandeld in de reguliere Nationale Vergadering.

Naar verluidt verwerken oppositiepartijen momenteel verschillende rekeningen om cryptobelasting op te schorten. Mocht er onenigheid zijn tussen de regerende partij en de oppositie, dan duurt het iets langer voordat het wetsontwerp van kracht wordt. Woong-rae is echter van mening dat de zaak snel zal worden geregeld in de Nationale Assemblee, op voorwaarde dat beide partijen het eens zijn over het opschorten van cryptobelasting.

Hoewel Zuid-Koreaanse wetgevers en regelgevers onzeker zijn over cryptobelasting, onthulde een recent rapport dat 54% van de Koreanen het besluit van het land steunt om 20% belasting te heffen op winsten verkregen uit cryptohandel. 54% bestond echter voornamelijk uit ouderen. Ondertussen was ongeveer 50% van de bevolking tussen 20 en 29 jaar tegen het idee.

The post De regerende partij van Zuid-Korea wilt cryptobelasting uitstellen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*