Crypto-Prijzen.nl

De reactie van Binance op de FCA die achter zijn dochteronderneming aan gaat

De reactie van Binance op de FCA die achter zijn dochteronderneming aan gaat

Binance's CEO holds his first AMA in 2020, with a few big announcements

Afgelopen weekend heeft de Britse FCA (Financial Conduct Authority) een consumentenwaarschuwing afgegeven aan de Binance Group en Binance Markets Limited (BML). De toezichthouder was heel duidelijk en heel direct door te zeggen dat BML geen gereguleerde activiteiten mag ondernemen in het VK. Althans, niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de FCA zelf.

Hetzelfde geldt voor de hele Binance Group, of enige entiteit die er deel van uitmaakt, aangezien geen van hen enige vorm van Britse autorisatie, registratie, licentie of anderszins heeft, waardoor ze gereguleerde activiteiten overal in het land zouden kunnen uitvoeren. Ondanks dit feit lijkt Binance Group echter een reeks producten en diensten aan Britse klanten aan te bieden via haar website, Binance.com.

Deze aankondiging zorgde dit weekend voor veel opschudding, waardoor Binance uiteindelijk een reactie schreef via Twitter.

Reactie van Binance

Binance plaatste vier verklaringen over de aankondiging van de FCA. De eerste zei eenvoudig dat het op de hoogte is van de kennisgeving van de FCA met betrekking tot BML, erop wijzend dat BML een afzonderlijke juridische entiteit is en dat het geen producten of diensten aanbiedt via de Binance.com website.

Vervolgens gaf het bedrijf wat achtergrondinformatie over BML, waarbij het opmerkte dat het in mei 2020 door Binance Group werd overgenomen. Het heeft zijn Britse activiteiten echter nog niet gelanceerd en heeft evenmin zijn FCA toestemmingen van toezichthouders gebruikt.

Binance benadrukte ook dat de kennisgeving van de toezichthouder geen directe invloed heeft op de diensten die Binance.com zelf levert, en dat de relatie tussen de beurs en zijn gebruikers niet is veranderd.

Ten slotte drong Binance er ook op aan dat het de nalevingsverplichtingen zeer serieus neemt en daarom een gezamenlijke aanpak hanteert bij het werken met regelgevers. Het houdt constant alle wijzigingen in beleid, regels en wetten in de nieuwe ruimte in de gaten.

Overschrijdt Binance zijn grenzen?

Sommige gebruikers wezen er echter op dat Binance de verklaring dat ‘Geen enkele andere entiteit in de Binance Group enige autorisatie heeft’ lijkt te negeren, wat betekent dat het ofwel een duidelijke regelgevende verklaring verkeerd interpreteert, of dat het de gebruikers verkeerd informeert. Natuurlijk hebben anderen erop gewezen dat cryptocurrency handel geen gereguleerde activiteit is, dus het telt misschien niet.

Uiteindelijk is het nog steeds onduidelijk of Binance echt verder gaat dan wat het mag doen of niet. Het is echter een feit dat de toezichthouder achter de beurs aan lijkt te zitten en dat de manier waarop dit zich zal ontvouwen, gevolgen kan hebben voor veel crypto gebruikers in het VK.

The post De reactie van Binance op de FCA die achter zijn dochteronderneming aan gaat appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*