Crypto-Prijzen.nl

De premier van Vietnam geeft de staatsbank opdracht om een proef met digitale valuta uit te voeren

De premier van Vietnam geeft de staatsbank opdracht om een proef met digitale valuta uit te voeren

Phạm Minh Chính, de premier van Vietnam, heeft de Staatsbank van Vietnam de opdracht gegeven om digitale valuta te bestuderen en uit te proberen. Een rapport onthulde dit nieuws op 3 juli en merkte op dat, in tegenstelling tot de digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) van andere landen, die op gecentraliseerde systemen draaien, Vietnam’s op blockchain gebaseerd zullen zijn.

Volgens het rapport maakt dit initiatief deel uit van de ontwikkelingsplannen van de Vietnamese overheid voor e-government, die onder meer het leren en beheersen van de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde digitale valuta omvatten. De State Bank of Vietnam zal naar verwachting van 2021 tot 2023 aan deze proef werken.

Hoewel het land momenteel geen definities van cryptocurrencies en digitale activa heeft, verbood de centrale bank Bitcoin (BTC/USD) als betaalmiddel in 2018. Het stond zowel individuen als bedrijven toe om privé in crypto te investeren. Bovendien heeft het land nooit een licentie afgegeven aan enig cryptohandelsplatform.

Naast het verbieden van crypto als betaalmiddel, ging de centrale bank over om kredietinstellingen te beperken in het aanbieden van diensten aan digitale valutagerelateerde activiteiten. Hiermee probeerde de toezichthouder het witwassen van geld te voorkomen.

Aanvaarding van digitale valuta is onvermijdelijk

Hoewel Vietnam’s benadering van de cryptosector vijandig was, veranderde het het afgelopen jaar van versnelling en nam het een relatief vriendelijke houding aan. Zo heeft het Vietnamese Ministerie van Financiën in april vorig jaar een groep opgericht om de ontluikende sector te bestuderen. Naast het bestuderen van de blockchain en cryptocurrencies, probeerde de groep ook beleid en managementsystemen voor te stellen om de industrieën te besturen.

Volgens Huỳnh Phước Nghĩa, de adjunct-directeur van het Institute of Innovation onder de University of Economics HCM City, is deze verandering van tempo aanzienlijk. Hij was het eens met het besluit van de premier om de proef met digitale valuta te starten en zei dat het de hoogste tijd was voor de regering om experimenten uit te voeren met de implementatie van cryptocurrencies. Hij voegde eraan toe dat digitaal geld een onvermijdelijke trend is.

Door een proef met digitale valuta uit te voeren, gelooft Nghĩa dat de Vietnamese regering in staat zal zijn om de eventuele voor- en nadelen van cryptocurrencies te ontdekken. Als gevolg hiervan zal de overheid goed in staat zijn om een effectief beheersysteem te ontwikkelen. Hij voegde eraan toe dat hoewel girale betalingsmethoden steeds populairder worden in het land, de erkenning van digitale valuta door de centrale bank zou helpen om de acceptatie ervan te versnellen.

Nghĩa legde uit waarom crypto Vietnam ten goede zou komen en zei dat fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar, de internationale handel lange tijd hebben gedomineerd. Het ontwikkelen van een digitale valuta van de centrale bank zou Vietnam echter een eerlijke kans geven om bij te dragen aan het wereldwijde financiële systeem.

The post De premier van Vietnam geeft de staatsbank opdracht om een proef met digitale valuta uit te voeren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*