Crypto-Prijzen.nl

De Portugese tak van Xiaomi opent zijn deuren voor Bitcoin

De Portugese tak van Xiaomi opent zijn deuren voor Bitcoin

De prijs van Bitcoin ziet eindelijk herstel na meer dan twee maanden van de bearish markt. Ondertussen blijft de acceptatie over de hele wereld toenemen, aangezien grote merken, instellingen en meer detailhandelaren betrokken raken bij Bitcoin en de rest van de crypto sector.

Slechts twee dagen geleden kondigde een Chinese elektronicafabrikant, Xiaomi, aan dat zijn officiële Portugese winkel nu zijn deuren opent voor Bitcoin, wat betekent dat het Bitcoin (BTC/USD) als officiële betaalmethode zal accepteren.

Portugese Xiaomi fans kunnen nu met 5 munten betalen

De stap komt als een verrassing, gezien hoeveel China zelf heeft gedaan om het gebruik van cryptocurrency te ontmoedigen en de laatste tijd Bitcoin mijnwerkers uit zijn provincies te verbannen. Maar Mi Store Portugal, de officiële Xiaomi retailer, lijkt die mening niet te delen, aangezien het deze woensdag op Facebook heeft aangekondigd dat zijn klanten nu binnen kunnen komen en zijn producten kunnen kopen met niet alleen BTC, maar vier andere crypto’s.

De ondersteunde munten zijn Bitcoin, Ethereum, Tether, Dash en Utrust token. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om met een van deze cryptocurrencies te betalen bij het afrekenen, en het werd allemaal mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van het bedrijf met Utrust.

Xiaomi is de op een na grootste telefoonmaker ter wereld

Utrust is een blockchain-betaalplatform dat actief is in Europa. Het project kondigde ook de samenwerking aan en de mogelijkheid om via crypto te betalen op Twitter, en zei dat Xiaomi, de op een na grootste telefoonproducent ter wereld, nu heeft besloten het ‘Geld van Morgen’ te accepteren. Althans, hun Portugese vestiging deed dat.

De verklaring is echter niet overdreven, aangezien Xiaomi dit jaar in het tweede kwartaal echt de op één na grootste telefoonfabrikant ter wereld werd, toen het officieel Apple overtrof. Tegelijkertijd werd het ook het grootste smartphonemerk van Europa.

Innovatie nastreven

Voorlopig is Mi Store Portugal de enige van Xiaomi’s gecertificeerde productretailers die crypto accepteert. Het heeft momenteel zes locaties in Portugal, hoewel op de website staat dat het bezig is dat aantal te vergroten.

Wat betreft de reden waarom Mi Store Portugal het deed, verklaarde de marketingdirecteur, Pedro Maia, dat dit aansluit bij het streven van het bedrijf naar innovatie. Het is immers een technologisch, innovatief en disruptief merk, zoals Maia het uitdrukte. Het is dus logisch dat het altijd een stap voor wil zijn, en met crypto die groter wordt dan ooit, was dit een perfecte gelegenheid voor de winkel om het te adopteren.

The post De Portugese tak van Xiaomi opent zijn deuren voor Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*