Crypto-Prijzen.nl

De Poly Network aanvaller geeft een deel van het gestolen geld terug en heeft een AMA

De Poly Network aanvaller geeft een deel van het gestolen geld terug en heeft een AMA

Cryptocurrency hacks zijn een normaal verschijnsel geworden in de industrie, ondanks alle maatregelen die beurzen, handelsplatforms en andere soorten crypto-bedrijven hebben genomen om zichzelf te beschermen. Een aanval die slechts enkele dagen geleden plaatsvond – de Poly Network hack – resulteerde echter in een diefstal van $ 612 miljoen, wat misschien wel een van de grootste hacks in de afgelopen periode is.

Niet alleen dat, het is de grootste DeFi-hack tot nu toe. Maar kort na het succesvol uitvoeren van de aanval keerde de hacker die het deed, maar liefst $ 258 miljoen terug naar het cross-chain DeFi protocol. Daarnaast besloot de hacker ook een AMA te houden en tot in detail uit te leggen hoe de hack werkt.

Wat is er gebeurd?

Zoals sommigen misschien weten, vond de aanval plaats op 10 augustus, toen de hacker erin slaagde activa te stelen van drie grote ketens: Ethereum, Binance Chain en Polygon Network. Maar minder dan 24 uur later meldde Tom Robinson, de hoofdwetenschapper van Elliptic – een bekend blockchain-analysebedrijf – dat de hacker ongeveer $ 258 miljoen heeft teruggegeven en de resterende $ 342 miljoen heeft behouden.

De aanvaller zei meerdere keren dat hij/zij bereid is het gestolen geld terug te geven, waardoor sommige mensen aannamen dat het een witte hackaanval zou kunnen zijn, bedoeld om Poly’s beveiligingsfouten aan te tonen. Maar Robinson lijkt deze mening niet te delen, die suggereerde dat het geld mogelijk is teruggegeven omdat, hoewel het kan worden gestolen, het nog steeds erg moeilijk is om het wit te wassen en uit te betalen.

Wat zei de hacker?

De AMA van de hacker vond plaats via ingesloten berichten in ETH-transacties, waar hij/zij onthulde dat de aanval puur voor de lol was uitgevoerd, waarbij hij/zij opmerkte dat ‘cross-chain hacking hot is’.

De berichten geven zelfs aan dat de hacker nu om hulp en advies vraagt bij het storten van het gestolen geld in Tornado Cash – een gedecentraliseerd protocol voor privé ETH-transacties.

Op de vraag waarom ze de gestolen crypto’s begonnen te verkopen en te ruilen, zei de hacker dat ze niet tevreden waren over het Poly team en de eerste reactie. Wat het Poly team betreft, ze plaatsten een open brief voor de hacker, waarin ze verzochten het gestolen geld terug te geven, en zeiden dat de wetshandhavers in elk land dit als een misdaad zullen beschouwen en waarschuwden dat de hacker zal worden achtervolgd.

The post De Poly Network aanvaller geeft een deel van het gestolen geld terug en heeft een AMA appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*