Crypto-Prijzen.nl

De originele Doge meme NFT van $4 miljoen wordt geveild

De originele Doge meme NFT van $4 miljoen wordt geveild

Dogecoin (DOGE/USD) is eerder dit jaar groter dan ooit geworden en blijft maanden na het bereiken van de ATH nog steeds de aandacht trekken en de krantenkoppen halen. De meest recente ontwikkeling met betrekking tot de munt gaat echter niet over de munt zelf, maar eerder over een Doge meme NFT ter waarde van $ 4 miljoen.

Volgens recente berichten wordt de NFT binnenkort geveild. Maar voordat dat gebeurt, wordt het in kleine stukjes opgedeeld, gefractioneerd in 16.969.696.969 ERC-20 tokens en verdeeld onder degenen die zijn fracties willen bezitten.

Doge NFT wordt opgesplitst en aangeboden aan verzamelaars

De originele Doge NFT was voorheen eigendom van Atsuko Sato, die ook de eigenaar is van de iconische Shiba Inu waarmee de Doge meme al die jaren geleden begon. Atsuko Sato besloot eerder dit jaar, in juni, de Doge NFT te verkopen en hij deed dit voor 1696,9 ETH, wat ongeveer $ 4 miljoen is.

De nieuwe eigenaar van de NFT werd PleasrDAO, die nu van plan is om het vanaf vandaag, 1 september, om 17.00 uur UTC aan de gemeenschap aan te bieden. De gedecentraliseerde autonome organisatie die zich richt op kunstwerken heeft besloten de NFT te splitsen in 16.969.696.969 ERC-20 tokens, die elk “$DOG” zullen heten.

Het project legde uit dat niet alles tegelijk te koop zal zijn. In feite zal in eerste instantie slechts ongeveer 20% worden aangeboden. De verkoop zelf zal worden gehost op Miso, een bekend open-source smart contractplatform. Na de lancering zal $DOG beschikbaar komen voor handel op DEXen zoals SushiSwap en Uniswap, evenals op fractional.art.

$DOG gebruiksscenario’s

Het project is tot de conclusie gekomen dat de Doge NFT zijn volledige potentieel en zijn maximale prijs nog niet heeft bereikt. Dus door het op te splitsen in $DOG tokens, kunnen verzamelaars de tokens tegen een lage prijs kopen en deze vervolgens in de loop van de tijd zien toenemen. Ondertussen kunnen houders ook stemmen over de toekomstige waarde van de NFT als geheel, en een datum kiezen voor de herveiling.

Een ding om op te merken is het regelgevende standpunt van gefractioneerde NFT’s. Zelfs SEC commissaris Hester Peirce, bekend onder de bijnaam Crypto Mom vanwege haar steun aan de industrie, waarschuwde NFT uitgevers voorzichtig te zijn bij het verkopen van fractionele belangen. Er is een mogelijkheid dat ze als beleggingsproducten worden beschouwd, wat in de toekomst problemen kan opleveren.

The post De originele Doge meme NFT van $4 miljoen wordt geveild appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*