Crypto-Prijzen.nl

De ontwikkelaar van Axie Infinity haalt $152 miljoen op in een financieringsronde

De ontwikkelaar van Axie Infinity haalt $152 miljoen op in een financieringsronde

De NFT sector gaat nog steeds sterk, ook al nadert het einde van het jaar. Niet alleen dat, maar sommige NFT ontwikkelaars wiens creaties enorm populair zijn geworden, zijn erin geslaagd zichzelf te bewijzen aan investeerders via hun NFT’s, wat uiteindelijk ongelooflijk lonend was voor degenen die wisten hoe ze ze moesten gebruiken.

Een voorbeeld is Sky Mavis, een studio die eerder een extreem populair NFT spel heeft gemaakt dat bekend staat als Axie Infinity (AXS/USD). De ontwikkelaar hield een Series B financieringsronde die onlangs werd voltooid, en volgens rapporten heeft deze uiteindelijk maar liefst $ 152 miljoen opgehaald.

De studio onthulde het bedrag in haar eerder vandaag, 5 oktober, gepubliceerde verklaring, waarin werd aangekondigd dat de financieringsronde was afgesloten en het bedrag bekendmaakte. De aankondiging ging verder met een lijst van enkele van de grootste en meest prominente investeerders die de ronde leidden, zoals een wereldwijde cryptocurrency beursgigant, FTX, geleid door Sam Bankman-Fried.

Naast FTX trok de financieringsronde ook Andreessen Horowitz aan, een groot durfkapitaalfonds dat over de hele wereld bekend is.

De volgende stap zetten

Nu de ronde is afgerond, onthulde de Axie Infinity ontwikkelaar zijn plannen voor het geld. Volgens de aankondiging willen ze het gebruiken voor het creëren van economische en financiële vrijheid voor gamers. Daarnaast wil Sky Mavis ook werken aan het verbeteren en upgraden van zijn gamingplatform.

Een ander belangrijk doel dat het bedrijf onthulde, is het plan om een op Ronin gebaseerde gedecentraliseerde beurs uit te brengen.

Het bedrijf heeft een lange weg afgelegd sinds februari 2018, toen Axie oorspronkelijk werd opgericht. De ontwikkelaar merkte op dat NFT’s op dat moment in wezen onbekend waren, maar ze geloofden dat niet-fungible tokens potentieel hebben, en daarom hebben ze hard gewerkt aan het creëren en perfectioneren van het product dat pas drie jaar later groot werd toen de NFT sector eindelijk de aandacht die het verdiende.

Het werk is natuurlijk nog niet gedaan en de Axie maker heeft verdere plannen die nu een veel grotere kans hebben om werkelijkheid te worden, dankzij de vrijgevigheid en steun van zijn investeerders.

The post De ontwikkelaar van Axie Infinity haalt $152 miljoen op in een financieringsronde appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*