Crypto-Prijzen.nl

De Novi Wallet van Facebook is klaar om de markt te betreden

De Novi Wallet van Facebook is klaar om de markt te betreden

David Marcus, hoofd van Facebook’s Financial Services Division, heeft bekendgemaakt dat de digitale portemonnee van Novi klaar is om de markt te betreden. Hij onthulde dit nieuws via een blogpost op 18 augustus, terwijl hij sprak over de huidige staat van het betalingssysteem in de VS. Marcus is van mening dat de betalingsinfrastructuur in de VS aanzienlijk gebrekkig is en Facebook kan helpen dit te verhelpen.

In de blogpost zegt Marcus dat het huidige betalingssysteem niet met elkaar verbonden is. Bovendien is het traag en kostbaar. Als gevolg hiervan hebben ongeveer 1,7 miljard mensen over de hele wereld nog steeds geen bankrekening. Bovendien wordt een groter deel van de mensen met toegang tot bankdiensten onvoldoende bediend. Marcus schat dat ongeveer 62 miljoen Amerikanen deel uitmaken van de niet-gebankte of achtergestelde bevolking.

Hoewel hij van mening is dat de COVID-19 pandemie meer mensen ertoe heeft aangezet om digitale betaalmethoden te omarmen, is hij van mening dat bedrijven en beleidsmakers snel op de been moeten zijn om ervoor te zorgen dat meer mensen aan boord van de digitale economie stappen. Volgens hem heeft Amerika een ontspannen benadering gekozen met betrekking tot het omarmen van technologieën die kunnen helpen bij het oplossen van bovenstaande uitdagingen.

Marcus is van mening dat de VS een voortrekkersrol moet spelen op het gebied van financiële innovatie. Hij beweert echter dat het land door de ontspannen benadering zijn positie heeft afgestaan aan landen als China, dat belangrijke mijlpalen heeft bereikt met zijn CBDC.

Novi schiet te hulp

Volgens Marcus biedt de Novi Wallet van Facebook een interoperabele oplossing waarmee mensen en kleine bedrijven snel en betaalbaar geld lokaal en internationaal kunnen overmaken. Hij herhaalde dat Novi niet van plan is om op Diem, voorheen Libra, te lanceren zonder de nodige wettelijke goedkeuringen. Daartoe is de Diem Association een constructieve dialoog aangegaan met regelgevers en wetgevers over de hele wereld.

Marcus wees erop dat Novi licenties heeft verkregen in bijna alle Amerikaanse staten en niet van plan is live te gaan totdat het de relevante toestemmingen heeft verkregen. Hoewel hij van mening is dat de Diem Association alle zorgen heeft weggenomen over haar voornemen om de Diem stablecoin en een compatibel betalingsnetwerk te ontwikkelen dat dit zou ondersteunen, heeft het project nog geen groen licht gekregen om te starten.

Volgens hem is de betrokkenheid van Facebook de belangrijkste factor die het project verhindert. Terwijl regelgevers vinden dat Facebook niet mag deelnemen aan de betalingen en financiële diensten, wees Marcus erop dat de organisatie sinds 2009 betalingen via Facebook Payments ondersteunt. Als zodanig vindt hij dat Facebook meer krediet verdient, aangezien zijn betalingssysteem $ 100 miljard (73,07 miljard ) volume in de laatste vier kwartalen.

The post De Novi Wallet van Facebook is klaar om de markt te betreden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*