Crypto-Prijzen.nl

De nieuwe wet van Iran kan problemen opleveren voor in het buitenland gedolven digitale valuta’s

De nieuwe wet van Iran kan problemen opleveren voor in het buitenland gedolven digitale valuta’s

De autoriteiten over de hele wereld lijken eindelijk serieus te worden met cryptocurrencies, maar terwijl sommige landen ze willen reguleren, zoals de VS, of ze zelfs willen adopteren, zoals El Salvador, zijn andere niet zo vriendelijk tegen hen. In de loop der jaren zijn er talloze meldingen geweest van landen als China en India die er alles aan doen om crypto te verbieden of het zeer onpraktisch te maken om te bezitten en te gebruiken.

Nu koos Iran ervoor om zich bij die groep aan te sluiten, waarbij zijn wetgevers naar verluidt probeerden een wettelijk kader te creëren dat alleen cryptocurrencies van door de staat gelicentieerde mijnbouwactiviteiten toestaat. Met andere woorden, Iran probeert het gebruik van in het buitenland gedolven cryptocurrency te verbieden.

Hoewel dit niet precies crypto’s volledig verbiedt, is het zeker beperkend als het gaat om de bredere crypto industrie. Dit nieuwe wetsvoorstel, opgesteld door de parlementscommissie voor economie van het land, zal ook een duidelijker wettelijk kader bieden voor cryptocurrency mijnwerkers in Iran.

De gevolgen van de nieuwe wet

Het wetsvoorstel werd gisteren, 2 juli, gemeld door het Tasnim News Agency. Het rapport zei dat het wetsvoorstel bekend staat als ‘Ondersteuning voor cryptocurrency mining en het organiseren van de binnenlandse markt voor beurzen’. Het wetsvoorstel werd oorspronkelijk iets meer dan een maand geleden aangekondigd, op 23 juni. Als het wordt aangenomen, zou dit betekenen dat de centrale bank van het land de enige regelgevende autoriteit wordt voor crypto handel in het hele land.

De bank zou de bevoegdheid hebben om het gebruik van alle digitale valuta’s voor betalingen te verbieden, behalve de nationale cryptovaluta. Dit zou de CBDC van het land betekenen, evenals tokens die in de particuliere sector worden geslagen. De verklaring zou echter ook kunnen betekenen dat vergunninghoudende entiteiten in het land hun munten ook voor betalingen kunnen laten gebruiken.

Een ander ding dat uit het wetsvoorstel kan worden gehaald, is het feit dat cryptomining onder de regelgevende bevoegdheid van het ministerie van Industrie, Mijnbouw en Handel zal worden geplaatst. Het ministerie zou daarom licenties kunnen verlenen voor cryptomining boerderijen. Meer en meer wordt cryptomining in Iran een legitieme industriële activiteit, die sinds 2019 legaal is in het land, op voorwaarde dat de mijnwerkers een vergunning hebben en gereguleerd zijn.

Iedereen die probeerde een mijnbouwbedrijf te runnen zonder een geldige vergunning is geïdentificeerd door de regering, die de afgelopen twee jaar haar invallen heeft opgevoerd.

The post De nieuwe wet van Iran kan problemen opleveren voor in het buitenland gedolven digitale valuta’s appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*