Crypto-Prijzen.nl

De nieuwe film van Anthony Hopkins wordt verkocht als NFT op Vuele

De nieuwe film van Anthony Hopkins wordt verkocht als NFT op Vuele

Bekroonde acteur, regisseur en filmproducent Anthony Hopkins speelde in een nieuwe film die in première gaat als een niet-fungible token (NFT). Het bedrijf achter de productie van de film, Enderby Entertainment, onthulde dit nieuws door middel van een aankondiging op 7 juli en merkte op dat de film zal worden verkocht op Vuele, een NFT marktplaats voor films. Naar verluidt heet de film Zero Contact, voorheen getiteld 92, en Enderby Entertainment denkt dat dit de eerste langspeelfilm zal zijn die als NFT wordt verkocht.

Volgens de aankondiging vond de productie van Zero Contact virtueel plaats in 17 gebieden als gevolg van de COVID-19 pandemie. Geschreven door Cam Cannon, volgt de plot van de film vijf personages verspreid over de hele wereld die verbonden zijn met hun toewijding aan techmagnaat Finley Hart, een rol gespeeld door Hopkins. Hun gemeenschappelijke interesse dwingt hen samen te werken om een einde te maken aan Harts geheime uitvinding, een machine die ofwel alle problemen van de mensheid kan oplossen ofwel al het leven op aarde kan beëindigen.

Behalve Hopkins, die tijdens zijn carrière twee Oscars en twee Emmy’s heeft gewonnen, zullen ook Veronica Ferres, Aleks Paunovic, Lilly Krug, TJ Kayama en Martin Sternmark in de film schitteren.

NFT’s gebruiken om te beschermen tegen piraterij

Volgens Rick Dugdale, regisseur en producer bij Enderby, is alles aan Zero Contact onconventioneel. Afgezien van het feit dat de film via een NFT-marktplaats zal worden gedistribueerd, heeft Dugdale bekendgemaakt dat ze de hele film via Zoom hebben opgenomen. Hij wees erop dat de distributie van de film tot vijf NFT-drops op Vuele zal omvatten. Deze omvatten de film zelf, naast andere producten die nog moeten worden bepaald. De film zal beschikbaar zijn tussen eind juli en begin augustus.

Uitleggend waarom Enderby ervoor koos om Zero Contact als een NFT te lanceren, zei Dugdale dat de onderliggende blockchain technologie helpt om verifieerbare schaarste te creëren in het aantal exemplaren van de film, en zo te beschermen tegen piraterij.

Volgens de website van Vuele is het platform gericht op filmdistributie en -weergave, waardoor gebruikers content kunnen kopen in crypto- of fiat-valuta’s. Op dit moment is Zero Contact de enige film die op het platform wordt vermeld, wat niet verwonderlijk is, aangezien het project in juni live ging.

Hoewel de website niet onthult op welke blockchain het platform draait, beweert het dat leden de mogelijkheid krijgen om content van een bepaalde lengte te kopen en te bekijken, inclusief achter de schermen en nooit eerder vertoonde beelden, bonusfuncties, exclusieve Q&A’s, #filmobilia, en nog veel meer.

The post De nieuwe film van Anthony Hopkins wordt verkocht als NFT op Vuele appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*