Crypto-Prijzen.nl

De nationale islamitische raad van Indonesië beweert dat Bitcoin (BTC) haram is

De nationale islamitische raad van Indonesië beweert dat Bitcoin (BTC) haram is

De hoogste islamitische wetenschappelijke instantie in Indonesië, de National Ulema Council (MUI), heeft Bitcoin (BTC/USD) haram verklaard en zegt dat het verboden is door de principes van de islam. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar Asrorun Niam Sholeh, de voorzitter van de Fatwa commissie van MUI, die sprak nadat de raad een hoorzitting met deskundigen had gehouden. Naar verluidt gelooft MUI dat BTC aspecten van onzekerheid, inzetten en schade heeft.

Volgens het rapport besprak MUI BTC als onderdeel van de Ulama Fatwa Commission, die de sociale, politieke, economische en juridische kwesties van Indonesië probeert aan te pakken door de ogen van de islamitische wet. In de discussie stemde de raad ermee in om BTC te onderschrijven als een handelsartikel of digitaal actief als het zich houdt aan de sharia regels en als het een duidelijk voordeel kan opleveren.

Omdat Indonesië de grootste moslimbevolking huisvest, heeft MUI veel invloed, aangezien het ministerie van Financiën en de centrale bank de entiteit raadplegen over kwesties met betrekking tot islamfinanciering.

De Indonesische overheid ondersteunt crypto’s door digitale activa toe te staan om naast grondstoffenfutures te handelen als investeringsopties. Bovendien heeft de regering aangedrongen op de oprichting van een cryptobeurs voor eind 2021. Cryptocurrencies worden echter niet als valuta beschouwd, aangezien de roepia het enige wettige betaalmiddel in Indonesië is.

Hoewel MIU een door de overheid gefinancierde organisatie is, is haar beslissing niet juridisch bindend. Desalniettemin zou het decreet kunnen inspireren tot wetgeving die ertoe zou kunnen leiden dat de overheid haar cryptoplannen in de kiem smoren.

Crypto handel in Indonesië kan een klap krijgen

Hoewel het decreet van MIU niet betekent dat Indonesië alle cryptohandel zal stopzetten, kan het moslims ervan weerhouden te investeren in digitale activa. Naar verluidt bedroegen cryptotransacties in Indonesië $ 26 miljard (£ 19,41 miljard) in de eerste vijf maanden van 2021.

Nu MIU verklaart dat BTC haram is, kan deze waarde dalen. Afgezien van investeerders, kan de beslissing van MIU lokale instellingen beïnvloeden om te stoppen met het aanbieden van cryptodiensten.

Hoewel MIU BTC haram heeft verklaard, is het vermeldenswaard dat andere landen met een grote populatie moslims verschillende opvattingen hebben. De Verenigde Arabische Emiraten staan bijvoorbeeld cryptohandel toe in de vrije zone van Dubai, en Bahrein ondersteunt sinds 2019 crypto activa.

Dit nieuws komt nadat BTC gisteren een nieuwe ATH registreerde op $ 68.789,63 (£ 51.361.78). Op het moment van schrijven verandert de vlaggenschip cryptocurrency van eigenaar voor $ 65.299,89 (£ 48.756.16) na een verlies van 4% in de afgelopen 24 uur.

The post De nationale islamitische raad van Indonesië beweert dat Bitcoin (BTC) haram is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*