Crypto-Prijzen.nl

De maker van de cryptowet in India beweert dat er veel verkeerde interpretaties zijn

De maker van de cryptowet in India beweert dat er veel verkeerde interpretaties zijn

Subhash Garg, de voormalige minister van Financiën van India en de maker van de cryptowet van het land, beweert dat de overtuiging dat de regering privécrypto’s zal verbieden een verkeerde interpretatie van de wet is. Garg gelooft dat cryptocurrencies en de blockchain een enorm potentieel hebben. Volgens hem was de beschrijving van het wetsvoorstel misschien een vergissing, aangezien het misleidend is om te zeggen dat India plannen heeft om crypto te verbieden.

Garg deelde deze inzichten tijdens een interview en voegde eraan toe dat de presentatie van de cryptorekening niet snel zal komen. Hij beweerde dat de regering het wetsvoorstel nog niet heeft geformuleerd, en de beste aanpak om het te maken zou zijn door in gesprek te gaan met crypto stakeholders en investeerders.

De voormalig staatssecretaris van Financiën merkt verder op dat het kabinet het wetsvoorstel nog niet heeft behandeld. Als zodanig doet hij twijfels rijzen of de regering het zelfs zal invoeren. Garg erkende echter dat de wintersessie vier tot vijf weken duurt en dat de regering aanzienlijke vooruitgang zou kunnen boeken met het wetsvoorstel.

Hoewel de enige optie is om af te wachten of het wetsvoorstel er zal komen, bleef Garg hoopvol en zei:

Ik hoop dat het geen grote verrassing is, want tot nu toe hebben we gehoord dat de regering zich waarschijnlijk alleen bezighoudt met het valuta aspect ervan.

Het oorspronkelijke ontwerp van het wetsvoorstel was bedoeld om het gebruik van crypto’s als valuta te voorkomen

Volgens Garg probeerde het ontwerp van de cryptorekening van 2019 te voorkomen dat particuliere spelers valuta’s zouden uitgeven. Omdat India een soevereine natie is, valt de valutacontrole onder de Reserve Bank of India (RBI). Garg voegde eraan toe dat het toestaan van particuliere entiteiten om valuta’s in het land uit te geven, veel problemen zou hebben veroorzaakt.

Hij erkende echter dat de crypto industrie is veranderd in meer dan een valutasysteem. Hiertoe stelde Garg voor dat de regering bij het ontwerpen van het wetsvoorstel rekening houdt met de evolutie van de cryptosector. Door dit te doen, gelooft hij dat de regering een grote fout zou vermijden, waarbij meer dan 8.000 crypto’s als valuta worden geclassificeerd.

In een reactie op de stap van India om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) uit te rollen, zei Garg:

Het is veel complexer dan het klinkt. Niet iedereen in India heeft een smartphone. Hoe ga je een digitale portemonnee maken voor degenen die featurephones gebruiken? Er moeten veel problemen worden opgelost en besproken voordat de digitale valuta van de RBI centrale bank wordt ingevoerd.

The post De maker van de cryptowet in India beweert dat er veel verkeerde interpretaties zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*