Crypto-Prijzen.nl

De lancering van Metamask tokens geeft geen bestuur aan “airdrop farmers”

De lancering van Metamask tokens geeft geen bestuur aan “airdrop farmers”

De meeste Web3 projecten in de cryptowereld staan onder grote druk om hun native tokens te lanceren. Sommigen van hen hebben al toegegeven aan de druk en hebben hun tokens via airdrops gelanceerd.

Sommigen staan echter sterk en ze moeten dergelijke drops nog aankondigen. Een daarvan is MetaMask, de grootste Ethereum portemonnee met meer dan 30 miljoen maandelijkse gebruikers.

MetaMask gelooft in progressieve decentralisatie

De leider van de operaties bij MetaMask, Jacob Cantele, gaf commentaar op deze ontwikkeling en zei:

We geloven heel erg in progressieve decentralisatie en doen het in de loop van de tijd en doen het op manieren die zinvol zijn – en doen het op manieren die geen geldklopperij zijn.

Cantele gaf toe dat de lancering van een token een “belangrijk aspect” zou zijn in het project dat eigendom is van de gemeenschap. Hij vermeldde echter niet wanneer en of een dergelijk token zou worden gelanceerd of financiële details.

Volgens Cantele was de lancering van zo’n token weliswaar noodzakelijk, maar zou het zo’n besluit niet overhaast nemen en zijn relatie met regelgevers in gevaar brengen. Hij zei ook dat MetaMask “het bestuur niet zou geven aan airdrop farmers of iets dergelijks”. “Airdrop farmers” zijn grote investeerders of durfkapitaalbedrijven die tokens inslaan voordat ze aan gebruikers worden vrijgegeven om de winst te maximaliseren.

De hausse van symbolische airdrops

Airdrops zijn een snelle manier voor geselecteerde investeerders om wat gratis tokens te verdienen. Airdrops worden meestal gedaan om decentralisatie te stimuleren. Veel cryptocurrency projecten zijn meestal gedecentraliseerd wanneer ze beginnen. Wanneer het project echter tractie krijgt en in populariteit groeit, kunnen de ontwikkelaars governance tokens uitdelen en de verantwoordelijkheid van het project overdragen. Governance tokens geven de houders stemrecht.

Uniswap, een van de grootste gedecentraliseerde handelsplatforms (DEX) op de markt, bracht in september 2020 een token-drop uit, waarbij 400 UNI tokens werden gegeven aan degenen die het protocol eerder hadden gebruikt. Op het moment van de airdrop handelde één UNI token voor $ 3. UNI won de komende maanden aan waarde en piekte op een recordhoogte van $ 44,97 in mei vorig jaar, waardoor de investeerders die van de airdrop profiteerden enorme winsten opleverden.

Het bericht De lancering van Metamask tokens geeft geen bestuur aan “airdrop farmers” verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*