Crypto-Prijzen.nl

De Israëlische regering overweegt het volgen van crypto holdings

De Israëlische regering overweegt het volgen van crypto holdings

De Israëlische regering versterkt haar strategieën in de strijd tegen belastingontduiking en witwassen. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar een nieuw wetsontwerp dat is gepubliceerd door het ministerie van Financiën van het land. Naar verluidt benadrukt het ontwerp maatregelen die de regering zou moeten implementeren om zwart kapitaal beter te bestrijden. Een van de voorgestelde acties is het onder de loep nemen van crypto gebruikers.

Volgens de voorgestelde wet zullen burgers die digitale activa ter waarde van meer dan $ 61.000,00 (£ 43.700.10) verschuldigd zijn of hebben gekocht, verplicht zijn om een rapport in te dienen bij de Israëlische belastingdienst. Naar verluidt zou deze vereiste van toepassing zijn op elke Israëlische burger die crypto bezit ter waarde van het bovengenoemde bedrag, hetzij persoonlijk, hetzij namens een kind jonger dan 18 jaar. Het wetsvoorstel merkt op dat iedereen binnen deze schijf zich moet melden bij de belastingdienst, zelfs als ze het geld maar een dag vasthielden.

Volgens het wetsvoorstel zijn virtuele valuta gemeengoed geworden onder de burgers van het land. Het wetsvoorstel voegde eraan toe dat digitale valuta zijn onderverdeeld in kleine eenheden die gemakkelijk elektronisch kunnen worden overgedragen. Aangezien ze niet onder de reikwijdte van inspectie of toezicht vallen, zijn ze een efficiënte en gemakkelijke manier geworden voor mensen om inkomsten te verbergen, geheime activa te vergaren en zelfs geld wit te wassen.

Een kans voor de overheid om jaarlijks $9,2 miljoen binnen te halen

Naar verluidt zou de goedkeuring van dit wetsvoorstel de Israëlische regering het komende jaar een extra bedrag van $ 9,20 miljoen (£ 6,59 miljoen) aan belastingen opleveren. De cryptogemeenschap van het land is echter niet voor het idee. Meni Rosenfeld, de voorzitter van de Israeli Bitcoin Association, zou naar verluidt een brief aan de belastingdienst hebben geschreven waarin hij zei dat een dergelijke regel zou resulteren in de oprichting van een database met crypto adopteerders. Dit zou schandalig zijn, aangezien de overheid geen vergelijkbare gegevens heeft van mensen die in andere activa hebben geïnvesteerd.

Rosenfeld merkte verder op dat de prijsvolatiliteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC/USD) het rapporteren over dergelijke activa moeilijk zou maken. Dit komt omdat de wilde prijsschommelingen ervoor kunnen zorgen dat beleggers binnen een maand voorbij $ 61.000,00 (£ 43.700,10) stijgen voordat ze kort daarna onder de drempel duiken.

Bovendien is hij van mening dat het besluit van het ministerie van Financiën om de huidige wet snel te wijzigen zonder de details met deskundigen uit de sector te bespreken, een inbreuk is op de rechten van investeerders. Hij voegde eraan toe dat deze haast de doeltreffendheid van de voorgestelde wetgeving alleen maar in gevaar zou brengen.

The post De Israëlische regering overweegt het volgen van crypto holdings appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*