Crypto-Prijzen.nl

De Indiase minister van Financiën zegt dat de cryptowet klaar is voor het kabinet

De Indiase minister van Financiën zegt dat de cryptowet klaar is voor het kabinet

India is een stap dichter bij het vaststellen van regelgeving om de cryptosector te besturen nadat Nirmala Sitharaman, de minister van Financiën van het land, zei dat de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill 2021 gereed is. Sitharaman deelde deze informatie tijdens een interview op 1 juli en zei dat de regering de inbreng van belanghebbenden heeft overwogen bij de voorbereiding van het wetsvoorstel. Naar verluidt is de volgende stap het voorleggen van het wetsvoorstel aan het kabinet.

In het interview wees Sitharaman erop dat er binnenkort nieuwe elementen zullen worden geïntroduceerd in het regelgevingskader van het land.

Ze voegde eraan toe dat

Van onze kant denk ik dat een of twee indicaties die ik heb gegeven, is dat er in ieder geval voor fintech-, experiment- en pilotprojecten een venster beschikbaar zal zijn. Het kabinet zal een besluit moeten nemen.

Met deze update zullen Indiase wetgevers de implementatie van crypto-regelgeving bespreken in de volgende parlementssessie, die gepland staat op 19 juli. Het is echter vermeldenswaard dat dit niet de eerste keer is dat India van plan is zijn cryptovaluta te presenteren. wetsvoorstel in het parlement. Naar verluidt stond het wetsvoorstel op de lijst om te worden besproken in de begrotingszitting van het parlement in februari en maart. De landelijke beperkingen als gevolg van de COVID-19 pandemie maakten deze doelstelling echter onhoudbaar.

Indiërs blijven ondanks vijandige regels investeren in BTC

India’s aarzelende houding ten opzichte van crypto’s zag aanvankelijk dat het het gebruik van digitale valuta’s verbood. Terwijl het land dit verbod ophief, verbood de Reserve Bank of India (RBI) alle banken om cryptobeurs diensten aan te bieden. Daarom kunnen alle cryptobeurzen in India geen betalingen in roepies accepteren.

Dit heeft de Indiërs er echter niet van weerhouden om cryptocurrencies te omarmen. Naar verluidt groeide de Indiase cryptomarkt het afgelopen jaar van $200 miljoen (£144,93 miljoen) naar $40 miljard (£28,99 miljard). Het land is ook de thuisbasis van gerenommeerde projecten zoals Polygon, voorheen bekend als Matic, en de WazirX cryptobeurs.

Nu de cryptocurrency en de regulering van de officiële digitale valutawet 2021 goed op weg zijn naar het parlement, hebben experts uit de industrie verschillende prognoses over de uitkomst ervan. Een algemene overtuiging is echter dat als het wetsvoorstel in de wet wordt omgezet, India alle particuliere cryptocurrencies zou kunnen verbieden. Bovendien zijn experts van mening dat het land een regelgevend kader kan creëren voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

The post De Indiase minister van Financiën zegt dat de cryptowet klaar is voor het kabinet appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*