Crypto-Prijzen.nl

De hashrate van Bitcoin bereikte een all time high

De hashrate van Bitcoin bereikte een all time high

Op zondagavond bereikten de hashrate cijfers van Bitcoin een recordhoogte na het passeren van eerdere pieken medio 2021 volgens gegevens van Glassnode, meldde CoinDesk. De hashrate is de hoeveelheid rekenkracht die miners gebruiken om nieuwe Bitcoins te slaan en nieuwe transacties op het Bitcoin netwerk te verifiëren. Elke seconde worden miljoenen berekeningen opgelost. Dit proces staat bekend als mijnbouw.

Hogere tarieven betekenen meer zekerheid

Hogere hashrates zorgen voor een veiliger en sterker netwerk, waardoor het voor cybercriminelen moeilijker wordt om aanvallen uit te voeren. Het onderhoud van intensief werkende machines is echter duur en vereist superieure technische kennis, om nog maar te zwijgen van de elektriciteitskosten.

Toen de Chinese regering in juni vorig jaar de mijnbouw aanpakte, daalden de Bitcoin hashrates van meer dan 190 naar 61 exahashs per seconde.

Chinese mijnwerkers leverden bijna de helft van BTC rekenkracht

Destijds werd geschat dat Chinese mijnwerkers bijna 50% van de benodigde rekenkracht van Bitcoin leverden. Chinese mijnwerkers migreerden prompt naar Iran, Kazachstan, Scandinavië, de VS en andere regio’s.

Netwerk duurde niet lang om te herstellen

Het vlaggenschip crypto is sindsdien teruggekaatst. Gegevens van Glassnode laten zien dat hashrates op 1 januari een recordhoogte van 201 exahashs bereikten, wat hoger is dan het pre-Chinese hardhandige optreden.

Op 2 januari tweette de oprichter van Casa Wallet en Bitcoin ontwikkelaar Jameson Lopp:

Sommige ingenieurs zeggen dat het herstel de veerkracht van het netwerk laat zien na een daling vorig jaar. Verwering en volledig herstellen van een daling van 50%+ als gevolg van een mijnverbod door het land met de meeste hashpower, was een belangrijke mijlpaal voor de veerkracht van het netwerk.

Op maandagochtend waren de hashrates licht gedaald tot 189 exahashes per seconde.

Bearish verschuiving in beleggerssentiment

In gerelateerd nieuws toont een blockchain indicator van Glassnode die de muntstroom in en uit gecentraliseerde beurzen volgt, een bearish beleggerssentiment verschuiving die niet veel lijkt op de verschuiving die werd gezien voordat Bitcoin in mei vorig jaar crashte. Glassnode gegevens laten zien dat er minder munten vertrekken dan beurzen binnenkomen. Het voortschrijdend gemiddelde van de netto-uitwisselingsstroom over 90 dagen is positief geworden.

Slecht nieuws voor Bitcoin bulls

Aanhoudende netto-instroom is slecht nieuws voor bulls omdat ze wijzen op de intentie van beleggers om te verkopen. Aanhoudende uitstroom wijst daarentegen op een mogelijke prijsstijging.

The post De hashrate van Bitcoin bereikte een all time high appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*