Crypto-Prijzen.nl

De grootste bank van Rusland lanceert een blockchain ETF

De grootste bank van Rusland lanceert een blockchain ETF

Sberbank, de grootste bank in Rusland, heeft het eerste blockchain exchange-traded fund (ETF) in het land uitgerold. De financiële instelling kondigde dit nieuws op 30 december aan en merkte op dat de ETF Sberbank – Blockchain Economy exchange-traded fund (SBIF) heet. Naar verluidt zal de SBIF op de Russische aandelenmarkt handelen onder het tickersymbool SBBE.

Volgens de aankondiging wil deze ETF beleggers een kans bieden om geld te verdienen aan de blockchain economie en hen te helpen de uitdagingen te omzeilen die gepaard gaan met de directe ontwikkeling, aankoop, opslag en verkoop van digitale activa. SBIF zal de Sber Blockchain Economy Index volgen, die is ontwikkeld door SberCIB.

Sberbank heeft uiteengezet dat zijn Blockchain Economy Index effecten van blockchain gerelateerde bedrijven omvat. De bank merkte verder op dat blockchain technologieën momenteel meerdere problemen oplossen, waaronder het beschermen van persoonlijke gegevens, online stemmen en het creëren van platforms voor het internet der dingen (IoT), naast andere use-cases.

Daartoe bevat de index bedrijven in verschillende domeinen van de blockchain. Deze variëren van bedrijven die mijnbouwhardware en -software produceren tot bedrijven die blockchain adviesdiensten leveren.

De bank wees erop dat sommige van de bedrijven die de index volgt, cryptocurrency beurs Coinbase, blockchain softwareontwikkelaar Digindex en crypto financiële dienstverlener Galaxy Digital omvatten, om er maar een paar te noemen.

Crypto’s zijn riskant

Uitleggend waarom het besloot een blockchain ETF te lanceren, zei Sberbank:

Er zijn bijna geen mensen meer die nog nooit van blockchain hebben gehoord. Deze technologie ontwikkelt zich zo snel en dynamisch dat het voor een gewone belegger eenvoudigweg niet meer bij te houden is.

De bank voegde eraan toe dat directe investeringen in crypto gepaard gaan met hoge risico’s en dat het moeilijk is om deze individueel in te schatten. Met dit in gedachten drong de bank er bij investeerders op aan om niet in crypto’s te investeren en in plaats daarvan hun geld te injecteren in bedrijven die de groei van de blockchain bevorderen.

Touting SBIF, Sberbank zei:

Een exchange-traded fund is voor iedereen beschikbaar vanwege zijn eenvoud en lage instapdrempel, terwijl u een kant-en-klare set effecten krijgt van veelbelovende innovatieve internationale bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van fintech en baanbrekende technologieën.

Naar verluidt zal SBIF worden geprijsd in Amerikaanse dollars. Russen kunnen echter aandelen kopen voor roebels via de SberInvestor applicatie of een Russische broker. Elk aandeel is 10 roebel waard.

Dit nieuws komt terwijl Rusland voorzichtig blijft als het gaat om crypto. Begin 2021 zei president Vladimir Poetin dat kwaadwillenden crypto zouden kunnen gebruiken voor het witwassen van geld of het financieren van terrorisme. De centrale bank van Rusland verbood ook beleggingsfondsen om in cryptocurrencies te beleggen.

The post De grootste bank van Rusland lanceert een blockchain ETF appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*