Crypto-Prijzen.nl

De grootste bank van Rusland krijgt licentie om digitale activa uit te geven

De grootste bank van Rusland krijgt licentie om digitale activa uit te geven

De grootste geldschieter van Rusland, Sberbank, heeft goedkeuring gekregen van de centrale bank van het land om te beginnen met de uitgifte van digitale financiële activa (DFA’s).

De vergunning, die Sberbank toevoegt aan de lijst van financiële instellingen die digitale activa mogen uitgeven, is op 17 maart 2022 verleend.

Een verklaring op de Sberbank website vermeldt dat bedrijven die van deze mogelijkheid willen profiteren, dit kunnen doen via het digitale activaplatform van de bank. Het op gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) gebaseerde systeem stelt instellingen in staat digitale activa uit te geven, DFA’s te verwerven of momenteel inactieve fondsen te investeren voor verdere inkomstenmogelijkheden.

Bedrijven kunnen het platform ook gebruiken om activa uit te geven die marktinvesteringen aantrekken of om andere digitale activatransacties af te handelen.

Maar dit alles zal moeten gebeuren volgens de Russische wetten, voegde Sberbank eraan toe in de verklaring.

Bedrijven zullen over een maand hun eerste transactie op ons blockchain platform kunnen doen”, zegt Sergey Popov, hoofd van de Transaction Business Division bij Sberbank.

Hij voegde eraan toe dat de bank “net begon”, verwijzend naar wat ons te wachten staat in termen van wat er moet gebeuren.

De functionaris bevestigde dat de bank haar activiteiten moet aanpassen aan de nieuwe regelgeving.

Sancties

De licentie om digitale activa uit te geven komt te midden van strenge sancties tegen Russische banken, waaronder de uitsluiting van het internationale betalingssysteem SWIFT.

Op vrijdag 18 maart zei Sberbank dat haar beperkingen op het blokkeren van FX transacties tussen correspondentrekeningen in de Verenigde Staten van kracht waren geworden. Door de sancties zijn interbancaire transacties tussen rekeningen afgeschaft, zonder transacties in vreemde valuta (zowel binnenlands als grensoverschrijdend).

In wezen kunnen klanten van Sberbank op geen enkele manier transacties uitvoeren in Amerikaanse dollars, Britse ponden, de Zweedse kroon, de Deense kroon en Canadese dollars.

De kijk van Rusland op crypto en digitale activa is veranderd sinds de invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne, waarbij de Bank of Russia op zoek is naar een digitale roebel.

Het bericht De grootste bank van Rusland krijgt licentie om digitale activa uit te geven verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*