Crypto-Prijzen.nl

De gepensioneerden van El Salvador protesteren tegen Bitcoin

De gepensioneerden van El Salvador protesteren tegen Bitcoin

El Salvador schokte een paar maanden geleden de wereld toen het aankondigde dat het Bitcoin als wettig betaalmiddel zal gebruiken. Na maanden van kritiek en de openlijke weigering van de Wereldbank om te helpen, vond het kleine land alternatieve manieren om de acceptatie van Bitcoin mogelijk te maken.

Er ontstond echter een nieuw probleem op de dag van de goedkeuring van de wetshandhavingsbenaderingen, toen de gepensioneerden van het land ertegen begonnen te protesteren. Natuurlijk was het nooit de bedoeling van El Salvador om zijn officiële valuta te vervangen door Bitcoin (BTC/USD) – het wilde gewoon Bitcoin toevoegen als een extra valuta die kan worden gebruikt voor betalingen in het hele land.

Maar de anti-Bitcoiners hebben hun ongenoegen geuit over de recente maatregelen van de regering, en honderden demonstranten zijn afgelopen vrijdag naar de hoofdstad van het land, San Salvador, marcheerden. Afgezien van de gepensioneerden waren de demonstranten ook gepensioneerden, veteranen en zelfs werknemers, die allemaal buitengewoon bezorgd lijken te zijn over de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

In het bijzonder waren al deze mensen bezorgd dat de overheid BTC in plaats van USD zou gaan gebruiken om hun pensioenen uit te betalen.

Het volk van El Salvador maakt zich zorgen over de volatiliteit en het gebrek aan kennis

Stanley Quinteros, lid van de vakbond van het Hooggerechtshof van Justitie, zei dat de burgers zich bewust zijn van de drastische schommelingen van de munt, die door niemand kunnen worden gecontroleerd. Dit is echter slechts een van de problemen die de mensen van het land lijken te hebben met Bitcoin.

Velen maken zich zorgen over het simpele gebrek aan kennis over deze technologie, of begrip van hoe het werkt, hoe het kan worden gebruikt en hoe het veilig kan worden opgeslagen en beschermd. Hun reactie was om te verschijnen en door de stad te marcheren met borden met de tekst “Nee tegen corrupt witwassen van geld” en “We willen geen Bitcoin.”

Het is vermeldenswaard dat de anti-Bitcoin protesten slechts de laatste actie zijn in een bredere en oudere oppositiecampagne geleid door de lokale veteranen. De veteranen waren blijkbaar tevreden met hun pensioen, beweerden dat ze te laag waren en eisten dat het van $ 100 naar $ 300 werd verhoogd.

Nogmaals, de inwoners van El Salvador lijken het feit te hebben gemist dat ze niet verplicht zijn om over te stappen op Bitcoin, en iedereen die de Amerikaanse dollar wil blijven gebruiken, kan dat gewoon blijven doen. Het enige dat nodig is om de Chivo app niet te downloaden, zullen hun leven kunnen voortzetten zoals gewoonlijk, wat de president van het land al meerdere keren heeft benadrukt.

The post De gepensioneerden van El Salvador protesteren tegen Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*