Crypto-Prijzen.nl

De financiële autoriteiten en politici van Zuid-Korea beginnen de crisis van Terra te onderzoeken

De financiële autoriteiten en politici van Zuid-Korea beginnen de crisis van Terra te onderzoeken

Volgens berichten in de lokale media in Zuid-Korea zijn twee financiële autoriteiten in Zuid-Korea “nood”onderzoeken gestart naar lokale crypto-exchanges als reactie op de ineenstorting van Terra. Daarnaast heeft een parlementair lid, dat ook lid is van de regerende partij met de naam Yun Chang-Hyun, ook verzocht om een parlementaire hoorzitting, waarin Terraform Labs CEO Do Kwon en lokale exchange managers als getuigen worden opgeroepen.

Deze ontwikkelingen tonen aan dat Zuid-Korea zich zou kunnen richten op de crypto industrie na de drastische instorting van Terra.

De twee Zuid-Koreaanse financiële regelgevende instanties die een onderzoek zijn gestart naar de val van Terra, zijn de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission en de Financial Supervisory Service.

Beleggersbescherming verbeteren

De twee financiële autoriteiten inspecteren Zuid-Koreaanse lokale beurzen in een poging om de veiligheid van crypto investeerders te verbeteren na de ineenstorting van Terra.

De lokale crypto exchanges zijn gevraagd om gegevens over LUNA- en UST-transacties te delen, waaronder prijsbewegingen, handelsvolume en het aantal getroffen investeerders.

Naar verluidt heeft een functionaris van de lokale exchange tegen een van de media in Zuid-Korea gezegd dat de lokale autoriteiten vorige week “gegevens hadden gevraagd over het aantal transacties en investeerders, en de relevante maatregelen van de exchanges hadden opgesomd”.

Waarom onderzoekt Zuid-Korea de ineenstorting van Terra?

De Terra-blockchain, die zowel de UST stablecoin als de LUNA token host, is ontwikkeld door een in Singapore gevestigd bedrijf genaamd Terraform Labs, dat wordt geleid door mede-oprichter Do Kwon.

De UST stablecoin, een algoritmische stablecoin, begon rond 8 mei te ontkoppelen van de pariteit van de Amerikaanse dollar en ondanks de inspanningen van Terraform Labs en de Luna Foundation Guard om het debacle te stoppen met behulp van hun Bitcoin reservefonds, bleven de UST en LUNA dalen. Zowel de UST als de LUNA tokens hebben een limiet van $ 40 miljard gewist in een tijdsbestek van een week.

Als gevolg van de ramp werden miljarden dollars van de cryptomarkt weggevaagd. Vermoed wordt dat ongeveer 200.000 Zuid-Koreanen deel uitmaken van de slachtoffers van de ineenstorting; iets wat de plotselinge interesse van de Zuid-Koreaanse lokale autoriteiten verklaart.

Het bericht De financiële autoriteiten en politici van Zuid-Korea beginnen de crisis van Terra te onderzoeken verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*