Crypto-Prijzen.nl

De eerste vrouwelijke algemene partner van a16z verlaat het bedrijf

De eerste vrouwelijke algemene partner van a16z verlaat het bedrijf

Kathryn Haun, de eerste vrouwelijke algemene partner bij het gerenommeerde durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z), verlaat de VC om een Web3 gericht investeringsfonds te starten. Haun kondigde dit nieuws op 15 december via Twitter aan en merkte op dat ze a16z komend jaar officieel zal verlaten. Daarom zal Haun’s huidige deal bij a16z haar laatste zijn.

Uitleggend waarom ze besloot Andreessen Horowitz te verlaten, zei Haun dat haar eerste cryptofondsdeal samen met Chris Dixon, een algemene partner bij a16z, uitzonderlijk presteerde en hun verwachtingen verre overtrof. Ze voegde eraan toe dat de huidige prestaties van de cryptomarkt duidelijk hebben gemaakt dat Web3 het internet zal transformeren.

Haun merkte verder op dat Dixon, Ali Yahya, Arianna Simpson en Anthony Albanese het a16z crypto team zouden blijven leiden. Hoewel ze het bedrijf verlaat, zei Haun dat ze zou blijven samenwerken met de bovengenoemde algemene partners omdat ze als familie voor haar zijn.

Ze voegde eraan toe dat ze het bestaande a16z crypto portfolio zou blijven beheren, aangezien ze haar positie als bestuurspartner niet heeft opgegeven. Bovendien is Haun van plan haar bestuurszetels te behouden.

Meer details over haar nieuwe onderneming komen eraan

Hoewel details over het nieuwe project, inclusief de naam, schaars zijn, zei Haun,

Dit is een spannend nieuw hoofdstuk. Ik zal later in het nieuwe jaar meer details over het fonds met de gemeenschap delen. Voor nu wens ik jullie allemaal hele fijne en gezonde feestdagen!

Naar verluidt is ze van plan om de enige algemene partner van haar bedrijf te worden, en een klein aantal a16z werknemers zal zich bij haar bedrijf voegen. Tot deze medewerkers behoren echter niemand van het Andreessen Horowitz investeringsteam.

De VC zelf zal een commanditaire vennoot zijn in het bedrijf van Haun. Marc Andreessen, Ben Horowitz en Dixon zullen naar verluidt persoonlijke toezeggingen doen aan het cryptofonds.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, wenste Haun veel succes met haar nieuwe onderneming en zei dat ze een veelgeprezen leider is in de cryptogemeenschap en een belangrijke rol heeft gespeeld bij het helpen groeien van Coinbase. Hij voegde eraan toe dat oprichters die projecten in crypto beginnen, er baat bij zouden hebben haar in hun hoek te hebben.

Naast het leiden van de investering van a16z in Coinbase, leidde Haun ook investeringen in OpenSea, Celo, Arweave en Royal.

The post De eerste vrouwelijke algemene partner van a16z verlaat het bedrijf appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*