Crypto-Prijzen.nl

De eerste Bitcoin geldautomaat in Honduras is geïnstalleerd

De eerste Bitcoin geldautomaat in Honduras is geïnstalleerd

De adoptie van cryptovaluta’s schiet enorm omhoog, laat geen enkel land achter en breidt zich vooral uit naar degenen die het financieel moeilijk hebben. Het meest recente voorbeeld is Honduras, dat net zijn eerste Bitcoin geldautomaat heeft geïnstalleerd.

Honduras installeert een Bitcoin geldautomaat als een veilige manier om munten en contant geld te wisselen

Honduras heeft de laatste tijd een lichte groei doorgemaakt als het gaat om zijn economie, zij het alleen door geldovermakingen en sterke exportprestaties. Toch blijft bijna 60% van de bevolking onder de armoedegrens, met 36,2% nog steeds in extreme armoede, volgens het overzicht van de Wereldbank.

De situatie in het land is niet gunstig voor de bevolking, daarom is het niet verwonderlijk dat de acceptatie van cryptovaluta groeit. Zoals gezegd ontving het land onlangs zijn eerste Bitcoin geldautomaat; geïnstalleerd door een lokaal bedrijf genaamd TGU Consulting Group, gevestigd in Tegucigalpa.

TGU CEO, Juan Mayen, leidde persoonlijk de beweging om de geldautomaat te installeren in een van de kantoorgebouwen van de hoofdstad van het land. Met het apparaat kunnen lokale gebruikers van cryptocurrency nu Bitcoin en Ethereum kopen met hun fiat-valuta, lempira. Het vereist echter ook dat gebruikers hun ID’s scannen en persoonlijke informatie verstrekken.

De praktijk is noodzakelijk om regelgevende problemen te voorkomen, en het is vergelijkbaar met de noodzaak om iemands identiteit te verifiëren bij het gebruik van een online cryptobeurs. Mayen voegde er ook aan toe dat dit de eerste geautomatiseerde manier is om BTC in Honduras te kopen, hoewel Bitcoin al door tal van softwareontwikkelaars als betaalmiddel is geaccepteerd.

Crypto gebruikers hebben vaak Bitcoin (BTC/USD) persoonlijk van anderen moeten kopen, wat niet alleen onhandig maar ook gevaarlijk is voor zowel kopers als verkopers. Vooral gezien het feit dat de misdaadcijfers in Honduras volgens de gegevens van het Numbeo platform erg hoog zijn geweest.

Bitcoin prijs herstelt zich naarmate acceptatie groeit

Zoals gezegd is dit slechts het meest recente voorbeeld van de groei van crypto adoptie in landen over de hele wereld. Daarvoor was een van de meest controversiële stappen het besluit van El Salvador om Bitcoin in het hele land als legale betaalmethode te gebruiken en als wettig betaalmiddel te gebruiken. De laatste stap om BTC in het land te adopteren, vindt plaats op 7 september, wat over minder dan 10 dagen is.

Voorlopig bereidt het land zich voor op deze laatste stap door BTC geldautomaten in zijn steden te installeren. Bitcoin zelf zag onlangs een prijsstijging die het terugbracht naar $ 50.000 per munt, alleen voor deze weerstand om het opnieuw te verwerpen en terug te duwen naar de huidige $ 47.958.

The post De eerste Bitcoin geldautomaat in Honduras is geïnstalleerd appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*