Crypto-Prijzen.nl

De echte reden waarom OpenSea CryptoPunks V1 heeft verwijderd

De echte reden waarom OpenSea CryptoPunks V1 heeft verwijderd

OpenSea, de grootste NFT marktplaats ter wereld, heeft CryptoPunks V1 van de lijst gehaald vanwege een juridisch geschil met Larva Labs. De collectie is gebaseerd op hetzelfde slimme contract als dat van Larva, en laatstgenoemde zette het project op de zwarte lijst.

De gemeenschap is woedend nadat OpenSea de hele collectie heeft verwijderd na een verwijderingsverzoek van Larva Labs. Veel communityleden lijken een besluit te hebben genomen, ook al moet nog wettelijk worden bevestigd of CryptoPunks V1 is wat het moet zijn.

CryptoPunks v1 wint aan bekendheid

Hoewel sommige leden van de gemeenschap de geldigheid van CryptoPunks v1 in twijfel trekken omdat het parallel met de meer populaire CryptoPunks v2 werd uitgebracht, won de eerste aan kracht toen walvissen meer volume oppompten op concurrerende platforms zoals LooksRare.

De beslissing mislukte, werd teruggedraaid

De beslissing van de grootste NFT marktplaats lijkt averechts te werken, wat bijdraagt aan een ongelukkige opeenvolging van gebeurtenissen die het overschaduwen. Terwijl de CryptoPunks v1 serie net debuteerde op LooksRare en andere concurrerende marktplaatsen, had OpenSea het voor een lange tijd verwijderd.

Vanwege die ontwikkelingen hief OpenSea het oorspronkelijke verbod op en het handelsvolume van de verpakte CryptoPunks v1 serie was de 315 Ether (ETH/USD) gepasseerd, wat overeenkomt met bijna een miljoen dollar.

Er zijn problemen ontstaan rond de authenticiteit van deze NFT serie. Maker Velinova.eth gaf commentaar in de officiële CryptoPunks v1 Discord:

We hebben contact gehad met een vooraanstaande IP advocaat uit de VS die ons heeft verteld dat we wettelijk in staat zijn om de handel in deze CryptoPunks voort te zetten. Aangezien we nu publiekelijk zijn bedreigd met juridische stappen door Larva Labs, en dat ons is verteld dat hun juridische opties klein en misschien lichtzinnig zijn, willen we informeren dat we elke poging tot pesten, intimideren of schade toebrengen aan v1 krachtig zullen aanvechten of v2 CryptoPunk houders.

De essentie van het conflict

De gemeenschap organiseert een protest tegen het besluit van OpenSea. Houders van de NFT collectie noemen het nu “CryptoPunks v1 313 WPV1”, verwijzend naar de verpakkingsaanpak om het probleem op te lossen.

Intellectuele eigendomsinbreuk is niet de enige reden voor het geschil. NFT waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Op dit moment kun je op zijn minst een CryptoPunk krijgen voor 68,95 Ether, omdat er slechts 10.000 CryptoPunks beschikbaar zijn.

Als OpenSea de collectie opsomt, zou het aanbod verdubbelen, waardoor zowel de uniciteit als de waarde afnemen.

La notizia De echte reden waarom OpenSea CryptoPunks V1 heeft verwijderd era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*