Crypto-Prijzen.nl

De crypto-ambitie van Saoedi-Arabië kan de talentenpool in de sector beïnvloeden – Timo Lehes van Swarm Markets

De crypto-ambitie van Saoedi-Arabië kan de talentenpool in de sector beïnvloeden – Timo Lehes van Swarm Markets

Saoedi-Arabië kijkt naar verluidt, evenals veel buurlanden in het Midden-Oosten, naar het gebruik en de acceptatie van blockchain en cryptocurrency. Volgens een recent verslag zeggen de Saoedische regeringsfunctionarissen, dat het land er klaar voor is om Web3 te verkennen.

De VAE bevond zich op de voorgrond van deze crypto-push, door het ontwikkelen van regelgevingskaders en het verlenen van licenties aan crypto-bedrijven. De andere Golfstaten, waaronder Bahrein, zijn ook actief bezig met het verkennen van de sector. Nu zou Saoedi-Arabië, een belangrijke economie in de regio en een toonaangevende olieproducent, soortgelijke ambities nastreven.

Een ‘belangrijke stap’ voor de sector

Timo Lehes, de mede-oprichter van Swarm Markets, zegt dat als Saoedi-Arabië doorgaat met het implementeren van blockchain en crypto, deze stap een ‘belangrijke stap‘ zal zijn voor de hele sector.

Een van die enorme invloeden, vertelde hij aan Invezz, zou de bijdrage aan de talentenpool van de hele sector zijn. Hij voegde eraan toem dat hetzelfde kan worden gevoeld in kapitaalstromen en innovatie. Een scenario dat zich waarschijnlijk zal ontvouwen, vanwege de status van het koninkrijk als een van ’s werelds toonaangevende economieën.

Volgens Lehes hebben de landen in het Midden-Oosten de capaciteit om “te concurreren voor werving”. Vooral de beschikbaarheid van grote kasreserves in combinatie met de ambitie om te groeien, zal leiden tot een opmerkelijke stroom aan talent.

Het is onwaarschijnlijk dat het koninkrijk een noemenswaardige start-up incubator zal zijn, maar net als bij andere industrieën, zal het waarschijnlijk een grote aantrekkingskracht uitoefenen op het al gewilde cryptotalent van over de hele wereld .”

‘Geen kleine speler’

De directeur van Swarm Markets merkt op dat er op dit moment heel weinig in het publieke domein is met betrekking tot de plannen van Saudi. Een van de belangrijkste ontwikkelingen om dit verhaal in de gaten te houden, zou dus verdere verduidelijking van de autoriteiten zijn.

Het land is geen kleine speler, die wereldwijd een grote economische invloed heeft, zij het voornamelijk door zijn productie van ruwe olie .”

Gaat Saoedi-Arabië enkele van de beste cryptotalenten aantrekken? Het lijkt erop, als het “idee” in actie wordt omgezet.

Dubai neemt nu al een grote voorsprong en Zuid-Azië heeft van oudsher een sterke aanwezigheid van cryptobedrijven.

Het bericht De crypto-ambitie van Saoedi-Arabië kan de talentenpool in de sector beïnvloeden – Timo Lehes van Swarm Markets verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*