Crypto-Prijzen.nl

De centrale bank van Tanzania is van plan een CBDC op te richten

De centrale bank van Tanzania is van plan een CBDC op te richten

Tanzania is van plan een centrale bank digitale valuta (CBDC) te lanceren. De Tanzaniaanse centrale bank heeft verklaard dat de CBDC niet als wettig betaalmiddel zal worden gebruikt, maar alleen als aanvulling op de Tanzaniaanse shilling.

Tanzania zal in de voetsporen treden van Nigeria, dat als eerste Afrikaanse land een CBDC lanceerde.

Tanzania om een CBDC te creëren

Een recent rapport van Bloomberg citeerde de gouverneur van de centrale bank van Tanzania, Florens Luoga, die verklaarde dat het land plannen had onthuld om een CBDC te ontwikkelen. Luoga verklaarde dat het lanceren van een CBDC ervoor zou zorgen dat Tanzania niet achterblijft bij het adopteren van een CBDC.

“De Bank of Tanzania is al begonnen met de voorbereidingen om een eigen CBDC te hebben”, aldus Luoga.

Luoga verklaarde ook dat terwijl het land een CBDC aannam, het op zijn hoede bleef voor cryptocurrencies. Luoga drong er bij het publiek op aan voorzichtig te blijven met investeringen in cryptocurrency omdat ze zeer riskant en volatiel waren.

De lancering van een CBDC in Tanzania kwam niet onverwacht, aangezien de president van het land, Samia Suluhu Hassam, eerder had verklaard dat het land voorbereid moest zijn op de adoptie van cryptocurrencies. Haar gevoelens werpen een positief licht op de cryptoreis van het land, aangezien het land eerder cryptocurrencies had verboden.

Crypto adoptie in Afrika

Het niveau van adoptie van cryptocurrency in Afrika heeft dit jaar een opmerkelijke groei doorgemaakt. Tanzania treedt momenteel in de voetsporen van Nigeria dat aankondigde een eNaira te lanceren. Het land is deze CBDC al aan het ontwikkelen en zoals eerder vermeld, was het het eerste Afrikaanse land dat dit aanbod lanceerde.

Een eerder rapport van Chainalysis stelde dat Afrika de grootste retailmarkt was voor cryptocurrency producten. Hoewel cryptocurrencies grotendeels niet over het hele continent zijn gereguleerd, is de penetratiegraad hoog.

Nigeria is momenteel de grootste cryptomarkt in Afrika. In een door het land in februari uitgevaardigde richtlijn stond echter dat cryptocurrencies verboden waren. Bovendien beperkt de centrale bank van het land ook de bankrekeningen van mensen die verdacht worden van transacties in crypto.

Cryptocurrencies zijn goede crypto investeringen geworden in ontwikkelingslanden vanwege de stijgende inflatie. Naast Afrika is het niveau van crypto-adoptie ook hoog in Midden-Amerikaanse landen.

The post De centrale bank van Tanzania is van plan een CBDC op te richten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*