Crypto-Prijzen.nl

De bulls van Zcash falen te midden van een scherpe marktdip

De bulls van Zcash falen te midden van een scherpe marktdip

Zcash (ZEC/USD) is een van de weinige munten die de afgelopen 24 uur een lichte winst heeft weten te maken. De sterke recessie in de markt verhinderde echter dat de munt extra winst maakte en de opwaartse trend handhaafde. Als zodanig heeft ZEC zich gevaarlijk teruggetrokken richting de rode zone.

De scherpe daling in ZEC en het grootste deel van de markt komt te midden van de terugtocht van Bitcoin naar $ 45K. Bitcoin die deze kritieke ondersteuning test, heeft de verkoopdruk in de markt doen oplaaien.

ZEC maakt een bearish ommekeer

Op 20 december had ZEC geprobeerd om wat winst te maken. De privacymunt brak uit boven $ 160 en testte de volgende weerstand op $ 162. De koopdruk was echter niet sterk genoeg om ZEC te helpen naar het wekelijkse hoogtepunt van $ 165 te klimmen.

Zoals eerder vermeld, komt de dip voort uit een recessie in de bredere cryptomarkt. De verwachting is dat dit door zal gaan, aangezien ZEC de meeste winsten die de markt eind november behaalde, nog moet uitwissen.

Het einde van de neerwaartse trend kan worden gemarkeerd op $ 100. In oktober handelde ZEC op deze lage niveaus voordat de markt een sterke bullish rally maakte. Het falen van de markt om een sterk herstel te maken zou er daarom toe kunnen leiden dat ZEC in de komende weken naar deze dieptepunten afstevent.

De winst kwam eind november toen het Zcash netwerk aankondigde dat het zou overschakelen naar een proof-of-stake protocol. PoS is een meer schaalbare en milieuvriendelijke consensus.

Kan ZEC de weerstand uit het verleden doorbreken?

Positief is dat we de markt deze maand verschillende keren hebben zien herstellen en een licht herstel is nabij. In dit geval zou de munt naar de hogere weerstand van $ 170 kunnen duwen, en als hij zulke hoge waarden vasthoudt, zou hij het volgende doel op $ 200 kunnen zetten.

Dergelijke winsten kunnen echter alleen komen als er voldoende marktondersteuning is en kopers inspringen om te proberen te herstellen. Als Zcash kan overstappen naar PoS door verschillende upgrades van het protocol uit te voeren, kunnen handelaren grote winsten behalen omdat de prijs $ 300 zou kunnen bedragen.

ZEC heeft dit jaar twee keer geprobeerd om richting $ 300 te stijgen, in mei tijdens de marktbulls en in november na nieuws over de overgang naar een PoS.

The post De bulls van Zcash falen te midden van een scherpe marktdip appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*