Crypto-Prijzen.nl

De Britse FCA zegt dat Binance een te groot risico is

De Britse FCA zegt dat Binance een te groot risico is

De Britse regelgevers behoorden tot degenen die de laatste tijd veel kritiek hebben geleverd op Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs naar handelsvolume. De Financial Conduct Authority (FCA) is zeker niet de enige toezichthouder die dit de afgelopen maanden heeft gedaan, maar het is wel een van de felste critici geweest.

Nu de kritiek op de beurs wereldwijd werd, heeft Binance stappen ondernomen om te verbeteren. Het heeft de activa verwijderd waarvoor het geen licentie had, en het begon nieuwe leden aan te nemen voor zijn compliance-team, waarvan het zei dat het tegen het einde van het jaar verdubbeld zal zijn.

De FCA is echter nog steeds niet tevreden en heeft onlangs verklaard dat het bedrijf niet in staat is om effectief toezicht te houden, wat het een groot risico maakt. De grootste zorg van de toezichthouder lijkt het wereldwijde bereik van de beurs te zijn, evenals het assortiment producten dat het aanbiedt. Velen van hen zijn zeer complexe en risicovolle financiële producten die consumenten in gevaar brengen.

Het nieuwe conflict is slechts een voortzetting van het eerdere

Eerder dit jaar, in juni, verbood de toezichthouder Binance om gereguleerde activiteiten in het VK uit te voeren, waarbij hij onderweg verschillende vereisten oplegde aan het platform. Toen Binance uiteindelijk reageerde, zei het dat Binance Markets Limited – haar dochteronderneming waarmee de toezichthouder het grootste probleem had – een op zichzelf staand bedrijf is en dat het niet de entiteit is die crypto-derivaten in het land aanbiedt.

Vanwege het feit dat Binance Group firma’s wereldwijd zijn en buiten het bereik van de regelgever liggen, zijn de FCA regels echter niet op hen van toepassing. Tenminste, niet in het volledige spectrum ervan.

De woordvoerder van de beurs drong erop aan dat BML de regels van de FCA volledig naleeft en dat het zal blijven samenwerken met de regelgever om mogelijke problemen op te lossen. De zaak is buitengewoon ingewikkeld, maar de toezichthouder was niet tevreden met deze reactie en eiste meer van de beurs. In feite beschouwde het de reactie van Binance als een weigering om de gevraagde informatie te verstrekken.

Voorlopig blijft de situatie nog steeds onopgelost, wat de nieuwe verklaring van de toezichthouder verder bevestigt, en het maakt de toekomst van Binance in het land zeer onzeker.

The post De Britse FCA zegt dat Binance een te groot risico is appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*