Crypto-Prijzen.nl

DappRadar rapport: de NFT ruimte zag $10,67 miljard aan handelsvolume in Q3

DappRadar rapport: de NFT ruimte zag $10,67 miljard aan handelsvolume in Q3

Volgens het driemaandelijkse blockchain industrie rapport van DappRadar genereerde de NFT ruimte in het derde kwartaal van 2021 $ 10,67 miljard aan handelsvolume, een stijging van 704% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ethereum (ETH/USD) was verantwoordelijk voor het grootste deel van deze stijging – 77,73%. Ronin was goed voor 19,53%.

Blockchain industrie stijgt met 509% op jaarbasis

In termen van Unique Active Wallets (UAW) groeide de blockchain industrie met 509% jaar-op-jaar en 25% kwartaal-op-kwartaal. In het derde kwartaal van 2021 bereikte het gemiddeld 1,54 miljoen dagelijkse UAW. De industrie blijft game-gedreven. Het aantal UAW’s dat is aangesloten op game-dApps groeide kwartaal-op-kwartaal met 140%. DeFi-verbonden wallets daalden met 11% en NFT-verbonden wallets daalden met 2%. Vergeleken met augustus was het gebruik in alle categorieën positief.

Solana, Terra en Avalanche consolideren als DeFi spelers

Met deze consolidatie wordt de DeFi ruimte nog concurrerender. De TVL in de sector bereikte $ 178,12 miljard, een stijging van 53,45% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Axie breekt records

In het derde kwartaal werd Axie (AXS/USD) Infinity de meest verhandelde NFT collectie in de geschiedenis. Het totale handelsvolume passeerde $ 2 miljard.

In een reactie op de bevindingen van het rapport zegt Skirmantas Januškas, CEO en mede-oprichter van DappRadar:

De blockchain industrie zag het afgelopen kwartaal behoorlijk wat resultaten – 25% UAW groei is geen sinecure. Maar het zijn de ontwikkelingen, de houdingen die veranderen, de nieuwe trends die opkomen in die drie korte maanden die echt “dApps got game” schreeuwen. Het zijn je NFT’s die meer nut krijgen, je Snoop Doggs kopen in metaverses, je regeringen die spelen om te verdienen willen belasten, je institutionele DeFi producten, je Bloombergs die over crypto praten alsof het dagelijkse bezigheden zijn … er is zoveel gebeurd op zoveel niveaus dat terwijl we Q3 afsluiten, heb ik dat heldere gevoel van opwinding dat ik op een berg ben geklommen om over het landschap dat voor me ligt te kijken. Let niet op de inzinking van de markt, deze industrie draait op volle toeren.

Bovendien zegt hoofd Financiën & Onderzoek bij DappRadar, Modesta Jurgeleviciene:

Als ik Q3 in één woord zou moeten samenvatten, zou het “diversificatie” zijn. De beweging om te verdienen werd een belangrijke drijfveer in de ruimte, NFT’s richtten zich op meer nut en beveiligde recordvolumes, en de DeFi ruimte werd een stuk interessanter en competitiever met bedrijven als Solana (SOL/USD) en Terra (LUNA /USD). Met diversificatie komen meer use-cases en met meer use-cases komt meer acceptatie. De industrie vertakt zich. Meer dan alleen een mandje binnen een portfolio, begint crypto het dagelijks leven te infiltreren.

The post DappRadar rapport: de NFT ruimte zag $10,67 miljard aan handelsvolume in Q3 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*