Crypto-Prijzen.nl

Dapper Labs werkt samen met Chainalysis om illegale activiteiten te dwarsbomen

Dapper Labs werkt samen met Chainalysis om illegale activiteiten te dwarsbomen

Dapper Labs, de ontwikkelaar van de populaire op Ethereum gebaseerde NFT game Crypto Kitties en NBA Top Shot, is een langdurige samenwerking aangegaan met blockchain analysebedrijf Chainalysis.

Chainalysis maakte dit nieuws bekend via een rapport op 7 oktober, waarin stond dat deze deal Dapper Labs zal helpen bij het nemen van zakelijke en nalevingsbeslissingen. Het bedrijf probeert dit te bereiken door Dapper Labs transacties te monitoren.

Volgens het rapport heeft de snelgroeiende NFT sector spelers als Dapper Labs hun klantenbestand snel zien vergroten. Deze uitbreiding introduceert echter meer blootstelling aan illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld en marktmanipulatie.

Als zodanig hebben NFT bedrijven een uitgebreide monitoringoplossing nodig die hen helpt dergelijke activiteiten te detecteren en te voorkomen.

Om deze prestatie te bereiken, zal Dapper Labs gebruikmaken van Chainalysis KYT en Chainalysis Reactor. Chainalysis KYT identificeert naar verluidt illegale en risicovolle activiteiten in realtime. Aan de andere kant onderzoekt Chainalysis Reactor de transacties die de eerste tool als illegaal markeert.

Ervan overtuigd dat Chainalysis zal voldoen aan de eisen van Dapper Labs, zei Jonathan Levin, de mede-oprichter en Chief Strategy Officer van het bedrijf:

We zijn verheugd om samen te werken met een marktleider om de wereld van entertainment op de blockchain te brengen, en kijken ernaar uit om Dapper Labs te helpen bij het opschalen van zijn compliance processen terwijl het bedrijf pioniert met nieuwe gebruiksscenario’s voor consumenten.

Levin voegde eraan toe dat Chainalysis zich opmaakt om een wereld te ondersteunen waarin alle soorten waarde, waaronder kunst, zakelijke transacties en andere unieke digitale ervaringen, op blockchain netwerken leven.

NFT adoptie bevorderen door een veilige omgeving te creëren

Volgens Associate Director of Compliance bij Dapper Labs, Naeem Bawla, is de NFT ruimte naar voren gekomen als een van de meest interessante sectoren in de cryptoruimte.

De groei van de industrie is echter in evenwicht met de vraag of ontwikkelaars een veilige omgeving voor klanten kunnen creëren. Bawla voegde eraan toe dat deze samenwerking met Chainalysis een grote bijdrage zal leveren aan het afweren van potentiële kwaadwillende actoren van Dapper Labs.

Lana Schwartzman, Chief Compliance Officer van Dapper Labs, merkte op dat het omarmen van de naleving van Chainalysis Dapper Labs zal helpen het witwassen van geld te stoppen en op de hoogte te blijven van de snel evoluerende lokale en wereldwijde regelgeving en naleving.

Dit nieuws komt nadat Dapper Labs samenwerkte met de National Football League (NFL) en de National Football League Players Association (NFLPA) om NFT’s van gedenkwaardige videohoogtepunten te creëren. Met deze joint venture wil de NFL de betrokkenheid van fans vergroten.

De NFT drops komen later dit seizoen en zullen momenten in aankomende games bevatten, evenals video’s van de grootste plays in de geschiedenis van de game.

The post Dapper Labs werkt samen met Chainalysis om illegale activiteiten te dwarsbomen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*