Crypto-Prijzen.nl

DAO Maker is het nieuwste DeFi platform dat wordt aangevallen

DAO Maker is het nieuwste DeFi platform dat wordt aangevallen

DAO Maker, een crypto-fondsenwervingsplatform dat vaak wordt aangezien voor MakerDAO, kreeg te maken met een hack die resulteerde in het verlies van meer dan $ 7,00 miljoen (£ 5,07 miljoen). Een rapport onthulde dit nieuws op 12 augustus, daarbij verwijzend naar een onthulling van PeckShield, een Chinees blockchain-beveiligingsbedrijf. Naar verluidt maakte de aanvaller gebruik van een kwetsbaarheid op het netwerk en stal hij er 7.376.245 USDC van.

Volgens het rapport heeft de hacker het geld overgemaakt naar een Ethereum adres en vervolgens de USDC ingewisseld voor 2.261 ETH via UniSwap, een gedecentraliseerd financieel protocol dat crypto uitwisselingen mogelijk maakt. Naar verluidt heeft de aanvaller de beveiligingssystemen van het netwerk geschonden door gebruik te maken van een bug.

Na de aanval publiceerde DAO Maker een blogpost waarin stond dat de bug in het SHO contract zat, dat vatbaar is voor potentieel risico omdat het in elke SHO wordt gebruikt. Naar verluidt heeft de aanvaller dit beveiligingslek getest door 10.000 USDC over te zetten vanuit een portemonnee met beheerdersrechten. Nadat deze transactie was doorgegaan, ging de kwaadwillende verder met het onopgemerkt doen van nog 15 transacties. Als gevolg hiervan werden 5.251 gebruikers getroffen en DAO Maker schat een gemiddeld verlies van ongeveer $ 1.250,00 (£ 904.96) per gebruiker.

Licht aan het einde van de tunnel

DAO Maker zei dat gebruikers met maximaal $ 900,00 (£ 651,57) geen verliezen hebben geleden. Door gebruikers te verzekeren dat het alles op alles zet om het gestolen geld terug te krijgen, zei DAO Maker dat het de diensten van Cipher Blade, een blockchain-forensisch bedrijf, had beveiligd. Naar verluidt heeft Cipher Blade bij deze inspanningen al een Binance account ontdekt dat betrokken was bij de hack.

Het forensische blockchainbedrijf werkt nauw samen met Etherscan om de locatie van de aanvaller te achterhalen. Bovendien heeft Cipher Blade de portemonnee informatie van de hacker op elke cryptobeurs gedeeld. Om soortgelijke exploits in de toekomst te voorkomen, heeft DAO Maker het SHO-contract veiliggesteld. Het project heeft ook alle deposito’s gedeactiveerd, in afwachting van een Root Cause Analysis.

De gebruikers geruststellend dat alles in orde komt, zei DAO Maker:

We willen onze investeerders en supporters verzekeren: de Vaults zijn veilig en de hack heeft geen nadelige gevolgen gehad voor ons bedrijf. Absoluut niemand, zelfs wij niet, heeft de mogelijkheid om de code te upgraden of een DAO uit de Vaults te verwijderen

Dit nieuws komt terwijl hackers zich blijven richten op de DeFi-sector. Op 10 augustus kondigde Poly Network, een cross-chain DeFi platform, aan dat het werd getroffen door een aanval waarbij hackers ongeveer $ 600,00 miljoen (£ 434,37 miljoen) uit zijn portfolios haalden.

The post DAO Maker is het nieuwste DeFi platform dat wordt aangevallen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*