Crypto-Prijzen.nl

CZ deelt wat beleggers moeten weten over het bedrijfsmodel van Binance

CZ deelt wat beleggers moeten weten over het bedrijfsmodel van Binance

Changpeng Zhao

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, nam op 29 november de tijd voor een interview om details te delen over hoe de grootste cryptobeurs werkt. Tijdens het interview merkte CZ op dat Binance een ecosysteem van projecten is. Hoewel de meeste mensen Binance alleen kennen als een cryptobeurs, beweert hij dat Binance zijn tenen in meerdere sectoren heeft ondergedompeld.

Volgens CZ is Binance de grootste crypto-naar-crypto beurs door het handelsvolume op spot- en futuresmarkten. Hij wees erop dat Binance vaak 10x meer volume verwerkt dan de nummer twee. Het platform is ook de toonaangevende fiat-naar-crypto beurs en ondersteunt meer dan 50 fiats over de hele wereld.

Hij prees verder Binance en zei:

Daarnaast zijn we ook een van de grootste peer-to-peer marktplaatsen. Op plaatsen waar banken niet met cryptobeurzen willen werken, handelen mensen doorgaans peer-to-peer en wordt crypto op ons platform gestort. Lokale Bitcoins wordt doorgaans gezien als een leider in die ruimte. Wij zijn iets groter dan zij.

Bovendien heeft Binance een van de meest gedownloade wallets. Volgens CZ zijn mensen actief bezig met het downloaden van Trust Wallet, dat Binance drie jaar geleden heeft verworven. De beurs is ook eigenaar van CoinMarketCap, een van de meest bezochte cryptowebsites. Bovendien beschikt Binance over een NFT marktplaats, die volgens CZ de op één na grootste is na OpenSea.

Excelleren in meerdere velden

CZ maakte verder bekend dat zijn bedrijf heeft bijgedragen aan Binance Smart Chain (BSC), een open, schaalbaar blockchain netwerk dat snel aanslaat. Hij noemde een voorbeeld van hoe BSC op 28 november 14 miljoen transacties afhandelde, terwijl Ethereum (ETH) slechts 1,2 miljoen transacties uitvoerde.

Volgens CZ verslaat BSC ook Ethereum wat betreft het aantal actieve adressen. Hij beweert dat het netwerk een marktaandeel van 80% heeft in de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi). Hij gaf echter toe dat de TVL’s van andere blockchain netwerken hoger zijn.

Hij legde uit waarom BSC meer gebruikers heeft en merkte op dat BSC goedkoper en sneller is dan blockchains zoals Ethereum. De CEO van Binance zei dat Ethereum gebruikers dwingt om biedingen te plaatsen om hun transacties door te laten gaan. Dit proces resulteert in hoge gaskosten, waarbij de gemiddelde transactiekosten tussen $ 10 ($ 7,49) en $ 30 (£ 22,48) liggen. Aan de andere kant rekent BSC alleen centen aan om transacties te voltooien.

De BSC ontwikkelaars realiseerden zich de zwakke punten van Ethereum en ontwierpen het om EVM compatibel te zijn. Deze functie helpt projecten op Ethereum te migreren naar BSC en te profiteren van schaalbare en kosteneffectieve transacties.

Een uniek token

CZ sprak ook over Binance Coin (BNB/USD) en zei dat het anders is dan elk ander token in de ruimte. Hij wees erop dat de munt afkomstig is uit Binance Chain en BSC, waardoor het de enige token is die inheems is in twee verschillende blockchain netwerken. De CEO van Binance voegde eraan toe dat de creatie van nog twee blockchains met BNB als native token aan de gang is.

Op het moment van schrijven verandert BNB $ 625,37 (£ 468,52) na een winst van 1,76% op de dag en 8,18% in de afgelopen zeven dagen. De munt is de op twee na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $ 104.312.029.815.

The post CZ deelt wat beleggers moeten weten over het bedrijfsmodel van Binance appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*