Crypto-Prijzen.nl

Currency.com wordt lid van Global Digital Finance

Currency.com wordt lid van Global Digital Finance

De Europese cryptobeurs is lid geworden van de Global Digital Finance (GDF), een toonaangevende brancheorganisatie die standaarden en best practices op het gebied van crypto activa en digitale financiën ondersteunt, verneemt Invezz uit een persbericht. GDF houdt driemaandelijkse wereldwijde toppen om een internationale gemeenschap van deelnemers uit de industrie bij elkaar te brengen.

Markt- en gedragsnormen creëren

Als lid van de instelling is Currency.com verantwoordelijk voor het creëren van markt- en gedragsnormen voor deelnemers aan de digitale activaruimte. Ze zullen ook best practices voorstellen in een engagementforum dat wordt gedeeld door regelgevers, wetgevers en marktdeelnemers.

Experts van Coinbase en Crypto.com werken samen

De werkgroepen van GDF omvatten experts van de topbeurzen Crypto.com (CRO/USD) en Coinbase, evenals entiteiten in crypto en digitale financiën, traditionele financiële diensten, en academische en juridische gemeenschappen zoals DLA Piper, EY en de London Stock Exchange.

Focus op due diligence en markttoezicht

Currency.com zal als expert op deze gebieden de werkgroepen KYC/AML/CTF en Market Surveillance raadplegen. De eerstgenoemden verwoorden best practices op het gebied van klantenonderzoek en het voorkomen van activiteiten die verband houden met witwassen en terrorismefinanciering.

Deze laatste hebben tot doel gegevenskaders en normen voor wederzijds toezicht te ontwikkelen voor markten voor digitale activa. Deze zijn nodig om de wereldwijde regelgevende problemen met de manipuleerbaarheid van crypto activa aan te pakken.

Steve Gregory, CEO van Currency.com US, merkte op:

We zijn er trots op ons aan te sluiten bij deze groep gelijkgestemde leiders die samenwerken om ervoor te zorgen dat de ruimte voor digitale activa meegroeit met de regelgeving. Als lid van Global Digital Finance streven we ernaar om gezamenlijk de acceptatie van normen en best practices te ondersteunen en te stimuleren. Dit zal leiden tot meer vertrouwen bij nieuwkomers en beleidsmakers en zal de ontwikkeling van het gehele digitale financiële ecosysteem versnellen.

Emma Joyce, uitvoerend directeur en bestuurslid bij GDF, voegde toe:

We zijn verheugd dat Currency.com is toegetreden tot het GDF lidmaatschap. We kijken ernaar uit om verder samen te werken aan de ontwikkeling van een gedragscode om digitale financiën te bevorderen en de acceptatie van best practices voor de industrie te bevorderen.

Over Currency.com

Currency.com is een snelgroeiende cryptobeurs die de bloeiende wereld van cryptocurrencies naadloos verbindt met de wereld van traditionele financiële activa. Om beleggers te helpen met vertrouwen te handelen, is het cryptoplatform uitgerust met robuuste risicobeheercontroles, transparante prijzen en uitgebreide financiële educatie inhoud.

La notizia Currency.com wordt lid van Global Digital Finance era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*