Crypto-Prijzen.nl

Currency.com doneert $1 miljoen aan humanitaire inspanningen in Oekraïne

Currency.com doneert $1 miljoen aan humanitaire inspanningen in Oekraïne

Currency.com heeft zich aangesloten bij de wereldwijde cryptogemeenschap door te doneren aan de humanitaire inspanningen in Oekraïne.

De cryptocurrency beurs, een van de snelstgroeiende in de sector van digitale activa, heeft zijn steun toegevoegd met een donatie van $ 1 miljoen.

In een onlangs gepubliceerd persbericht zei de beurs dat het geld naar vier goede doelen zou gaan. Zoals opgemerkt door de beurs, werden de fondsen onmiddellijk uitbetaald aan het Rode Kruis voor Oekraïne, het Fonds voor humanitaire hulp (beheerd onder het Oekraïense Ministerie van Sociaal Beleid), Global Giving en ASAP Rescue.

De fondsen werden verdeeld in drie delen, waarbij $ 500.000 naar noodhulp ging onder gezamenlijk toezicht van het ministerie van Volksgezondheid en het Rode Kruis. Verwacht wordt dat de liefdadigheidsinspanningen de helft van het geld zullen gebruiken om medische hulp en andere basisbehoeften te verstrekken aan ontheemde Oekraïners.

Van het resterende bedrag werd $ 200.000 gedoneerd aan ASAP Rescue om te helpen bij evacuatie-inspanningen, en $ 300.000 aan het Ministerie van Sociaal Beleid en Global Giving. De twee zullen de getroffen Oekraïners helpen toegang te krijgen tot basisbehoeften, waaronder voedsel, onderdak en medische zorg.

De CEO van Currency.com (VS) Steve Gregory merkte in een verklaring op dat het bedrijf zoveel mogelijk wilde helpen. Hij voegde toe:

Onze harten gaan uit naar de burgers van Oekraïne die worden verzwolgen door deze oorlog. Velen hebben hun huizen moeten ontvluchten te midden van vriestemperaturen, stroomstoringen en voedseltekorten. Elke dag is een strijd om te overleven.

Gregory merkte op dat Currency.com zich zorgen maakte over de gang van zaken in Oekraïne. Hij wees op de wereldwijde reputatie van de beurs en het internationale team als factoren die hen dwingen om te handelen en het Oekraïense volk te helpen dat momenteel wordt getroffen door de aanhoudende oorlog.

Volgens hem zal het bedrijf de situatie in het land nauwlettend volgen en klaar staan om waar nodig verdere ondersteuning te bieden.

De overweldigende steun van de cryptogemeenschap aan Oekraïne

De donatie van Currency.com komt te midden van een wereldwijde inspanning van de hele crypto gemeenschap, die zich achter Oekraïne heeft geschaard met donaties aan verschillende goede doelen. Miljoenen dollars zijn gesluisd naar organisaties en vrijwilligersgroepen die zowel de burgers als het leger helpen.

Volgens gegevens van blockchain beveiligings- en analyseplatform Elliptic hebben de Oekraïense regering en de niet-gouvernementele organisatie Come Back Alive bijna $ 60 miljoen opgehaald bij donoren. Dit omvat donaties van meer dan 120.000 crypto-houders, beurzen en bedrijven.

Een van de grootste donateurs is de oprichter van Polkadot, Gavin Wood, die $ 5,8 miljoen aan DOT heeft geschonken.

Het bericht Currency.com doneert $1 miljoen aan humanitaire inspanningen in Oekraïne verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*