Crypto-Prijzen.nl

Cuba gaat crypto gebruik bij commerciële transacties reguleren

Cuba gaat crypto gebruik bij commerciële transacties reguleren

De Cubaanse Centrale Bank (BCC) is van plan om het gebruik van cryptocurrencies in commerciële transacties te reguleren. De autoriteit heeft dit nieuws op 26 augustus via een officiële publicatie bekendgemaakt en zegt van plan te zijn het gebruik van bepaalde virtuele activa in commerciële transacties om sociaaleconomische redenen te ondersteunen. Hiertoe probeert het ook crypto-aanbieders in licentie te geven voordat ze in het land mogen opereren.

Volgens het staatsblad kunnen financiële instellingen en andere rechtspersonen alleen virtuele activa onderling en met natuurlijke personen gebruiken om monetaire en commerciële transacties te voltooien. Ze kunnen crypto ook gebruiken om transacties uit te wisselen en te ruilen en om aan geldelijke verplichtingen te voldoen. Ze kunnen dit echter alleen doen met toestemming van BCC.

BCC voegde eraan toe dat het virtuele activatransacties toestaat tussen Cubanen en cryptoserviceproviders die buiten het bank- en financiële systeem van het land opereren. Mensen die crypto omarmen, nemen echter het strafrechtelijke en civiele risico en de aansprakelijkheden op zich die aan dergelijke munten zijn verbonden.

Hoewel de autoriteit individuen en financiële instellingen groen licht heeft gegeven om in crypto te ploeteren, heeft het overheidsinstanties opgedragen om het gebruik van virtuele activa in transacties zonder haar toestemming te vermijden.

Volatiliteit blijft een groot probleem

Hoewel BCC Cubanen toestemming heeft gegeven om crypto te gebruiken, benadrukte het dat volatiliteit een groot probleem is. Volgens de centrale bank vormt de inherente volatiliteit van virtuele activa een risico voor het monetaire beleid en de financiële stabiliteit van het land, zelfs wanneer hun aanbieders buiten het Cubaanse bank- en financiële systeem opereren. De autoriteit voegde eraan toe dat het gedecentraliseerde karakter van virtuele activa andere gevaren met zich meebrengt, waaronder het financieren van criminele activiteiten.

Om het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de verspreiding van massavernietigingswapens te voorkomen en te bestrijden, zei de hoofdinspecteur van de Centrale Bank van Cuba, Marta Sabina Wilson González, dat het van vitaal belang is om de nodige maatregelen te nemen om de bepalingen van deze resolutie uit te voeren.

Ook stelt zij voor om alle regelingen die in strijd zijn met de bepalingen van deze resolutie teniet te doen. Bovendien stelde González voor dat deze resolutie twintig dagen na publicatie in het Staatsblad van de Republiek Cuba in werking zou treden.

Dit nieuws komt terwijl de adoptie van cryptovaluta in Cuba toeneemt terwijl de burgers van het land manieren proberen te vinden om Amerikaanse sancties te omzeilen, die hen de toegang tot conventionele internationale betalingssystemen en financiële markten hebben ontzegd.

The post Cuba gaat crypto gebruik bij commerciële transacties reguleren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*