Crypto-Prijzen.nl

Cuba brengt cryptoregelgeving, maakt cryptobetalingen legaal

Cuba brengt cryptoregelgeving, maakt cryptobetalingen legaal

Het is nog maar iets meer dan een week geleden dat El Salvador Bitcoin begon te erkennen als wettig betaalmiddel, en al overwegen andere landen hetzelfde te doen. Cuba werd eigenlijk de volgende die cryptocurrencies begon te accepteren als een legale betaalmethode toen de nieuwe regelgeving van kracht werd.

De centrale bank van het land, bekend als Banco Central de Cuba (BCC), heeft onlangs Resolutie 215 van 2021 uitgevaardigd. De resolutie erkende digitale valuta’s zoals Bitcoin, waardoor het gebruik ervan in het land mogelijk werd.

Volgens de lokale berichten werd het bevel twee dagen geleden, op woensdag 15 september, officieel. Hierdoor erkende de centrale bank van het land officieel cryptocurrencies – zowel Bitcoin als altcoins – die nu kunnen worden gebruikt voor commerciële transacties en investeringen in het land.

De centrale bank van het land kondigde oorspronkelijk minder dan een maand geleden, eind augustus, haar besluit aan om digitale valuta te reguleren en te erkennen. Sindsdien heeft het vrij snel gewerkt om resolutie 215 van 2021 te creëren, die bepalingen bevat voor een licentieregime voor digitale valuta beurzen, evenals voor andere aanbieders van virtuele activa die op het grondgebied van het land actief zijn.

Cubaanse centrale bank wees op zowel de risico’s als de voordelen

Natuurlijk komt de crypto industrie nog steeds met zijn risico’s, waar de centrale bank heel transparant over was. Het merkte op dat, hoewel digitale valuta buiten het Cubaanse banksysteem opereren, het gebruik ervan gepaard gaat met aanzienlijke monetairbeleidsrisico’s, evenals zorgen met betrekking tot financiële stabiliteit.

Bovendien waarschuwde de bank de mensen voor slechte actoren die voortdurend proberen te profiteren van nietsvermoedende investeerders, evenals voor het anonieme karakter van de crypto industrie, wat zou kunnen leiden tot illegale transacties.

Maar er zijn ook duidelijke voordelen aan het adopteren van crypto, zoals eenvoudigere, snellere en goedkopere geldovermakingen vanuit het buitenland, zoals de VS. Cuba heeft een groot probleem gehad met geldovermakingen, aangezien geldtransferdiensten zoals Western Union het al lang geleden hebben verlaten vanwege de toenemende druk van Washington.

Cryptocurrencies leken een logisch alternatief, vooral omdat de interesse in het land de afgelopen jaren snel is gegroeid. De mensen hebben geproefd van de financiële vrijheid die crypto biedt, en sindsdien willen ze er meer van. Nu, dankzij de nieuwe resolutie, kunnen ze het eindelijk hebben.

The post Cuba brengt cryptoregelgeving, maakt cryptobetalingen legaal appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*