Crypto-Prijzen.nl

Cryptovriendelijk Wyoming wil zijn eigen stablecoin

Cryptovriendelijk Wyoming wil zijn eigen stablecoin

De concurrentie tussen Amerikaanse staten om hubs te worden voor crypto en blockchain activiteiten is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. Wyoming is een van de cryptovriendelijke staten in de VS en het is nu van plan om tegen het einde van het jaar zijn eigen stablecoin te lanceren.

Op donderdag hebben wetgevers in de staat de Wyoming Stable Token Act (SF0106) voorgesteld, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor de staat om als eerste een token te lanceren dat is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar.

Wyoming is van plan een stabiele staatsmunt te lanceren

Het wetsvoorstel is ingediend door senatoren Chris Rothfuss en Tara Nethercott. Het zal de penningmeester van Wyoming in staat stellen een stabiele staatsmunt te ontwikkelen waarvan de waarde is gekoppeld aan die van de Amerikaanse dollar.

Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen, moet de staatspenningmeester van Wyoming, Curtis Meier Jr, de stablecoin tegen het einde van het jaar lanceren. Als dat niet het geval is, zal tegen 1 november een rapport worden ingediend om te bepalen waarom de lancering van de state stablecoin niet haalbaar zal zijn.

Deze state stablecoin zal op dezelfde manier functioneren als andere populaire stablecoins in de cryptomarkt, zoals Tether (USDT) en Circle’s USDC. Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarden zijn gekoppeld aan fiat-valuta. Ze zijn immuun voor marktvolatiliteit en worden voornamelijk gebruikt als waardeopslag of op gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen.

Crypto in Wyoming

Wyoming is een cryptovriendelijke staat. Het doel van deze stablecoin is niet benadrukt in de wetgeving. Het zou echter een belangrijke rol kunnen spelen om de staat in staat te stellen door te gaan met zijn cryptoplannen. Wyoming was de eerste staat in de VS die een charter uitgaf aan een cryptocurrency bank. Het erkent ook gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

De CEO en oprichter van Avanti Bank and Trust in Wyoming, Caitlin Long, is sceptisch over deze stablecoin. In een tweet zei ze dat dit voorstel een “mind-bender” was. Ze merkte veel vragen rond het initiatief op en het zou een gesprek op gang brengen.

“Het is vergelijkbaar met een gemeentelijke obligatie die noch rente betaalt, noch een vervaldatum heeft, maar aflosbaar is – behalve dat het dat niet precies is, omdat er, als een teken, grote juridische en structurele/schikkingsverschillen zouden zijn”, zei ze.

La notizia Cryptovriendelijk Wyoming wil zijn eigen stablecoin era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*