Crypto-Prijzen.nl

Crypto’s zien een rally voor de Fed verklaring, DOGE leidt

Crypto’s zien een rally voor de Fed verklaring, DOGE leidt

De prijzen van Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en andere grote cryptocurrencies zijn de afgelopen 24 uur met maar liefst 7% gestegen, met Dogecoin (DOGE/USD) bovenaan in termen van winst, schreef CoinDesk.

Fed vergadering om plannen voor renteverhogingen te onthullen

Het standpunt van de Fed over de timing van een renteverhoging zou tijdens de vergadering van vandaag naar voren kunnen komen. Veel waarnemers verwachten dat dit in maart zal gebeuren. De Amerikaanse Centrale Bank heeft gezegd het monetair beleid dit jaar met maar liefst vier verhogingen te zullen aanscherpen om de inflatie onder controle te houden, wat de afgelopen maanden tot een wereldwijde uitverkoop heeft geleid.

Bitcoin verloor een kwart van zijn waarde in januari

Bitcoin heeft de afgelopen maand maar liefst een kwart van zijn waarde verloren. In die tijd is de cap van de bredere cryptomarkt met meer dan $ 1 biljoen gedaald.

Volgens insiders kan een aanscherping van het beleid ertoe leiden dat beleggers vluchten naar veiliger activa, wat resulteert in extra verliezen voor de cryptomarkt. Senior FxPro analist Alex Kuptsikevich vertelde CoinDesk in een e-mail:

Als de toezichthouder zijn retoriek aanscherpt en de komende renteverhoging al in maart aankondigt, kunnen alle risicovolle activa, inclusief cryptocurrencies, aanzienlijk lijden.

Polygon en Near hebben vandaag meer dan 11% gewonnen

Na een weekenddip begint de markt zich te herstellen. Bitcoin, Solana (SOL/USD) en Ethereum zijn teruggegaan naar hun prijsniveaus van vorige week. Sommige L1 blockchain tokens buiten de top 10 van geleid cryptocurrency winsten. Polygon (MATIC/USD) en Near Protocol (NEAR/USD) hebben bijvoorbeeld in 24 uur meer dan 11% gewonnen.

De prijzen van MATIC stegen op het nieuws dat voormalig YouTube gaminghoofd Ryan Wyatt was aangesteld als CEO van Polygon Studios. Dit is de ontwikkelingstak van Polygon, die de creatie van NFT’s en blockchain games op het Polygon netwerk ondersteunt.

Volgens sommige analisten correleren risicovolle activa zoals technologieaandelen en cryptovaluta omdat dezelfde investeerders ze bezitten. Haseeb Qureshi, oprichter van crypto investeringsfonds Dragonfly Capital, vertelde CoinDesk in een telefonisch interview:

Crypto is eigendom van dezelfde mensen die groeiaandelen bezitten. Wanneer ze het risico beginnen te verminderen, bezuinigen ze op crypto. Zo wordt de correlatie opgebouwd.

La notizia Crypto’s zien een rally voor de Fed verklaring, DOGE leidt era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*