Crypto-Prijzen.nl

Cryptocurrency en creditcardfraude: Q&A met n.exchange

Cryptocurrency en creditcardfraude: Q&A met n.exchange

n.exchange is een cryptocurrency beurs die gespecialiseerd is in fiat on- en off-ramp om crypto investeringen gebruiksvriendelijk te maken.

Hun huidige campagne ter bestrijding van creditcardfraude in cryptocurrency wijst op een aanzienlijke toename van frauduleuze aankooppogingen door cybercriminelen met behulp van gestolen kaartgegevens, waarvan de meeste werden gepleegd vanuit landen op het westelijk halfrond.

Invezz sprak met Gustavo De La Torre, Director of Business Development bij n.exchange om de recente bevindingen van het bedrijf beter te begrijpen.

U meldt dat Canada een van de drie belangrijkste locaties was voor fraude met crypto aankopen, te midden van een piek in frauduleuze activiteiten tussen 2020 en 2021. Wat zijn volgens u de redenen hiervoor?

Cryptocurrency wint aan belangstelling in Canada, dus dit opent natuurlijk een nieuwe weg voor oplichters om van te profiteren. Naast de groeiende belangstelling is er een gebrek aan kennis van cryptocurrency, waardoor oplichters kunnen frauderen van personen die gewend zijn alleen fiat valuta te gebruiken. Statistisch gezien, Canada geldt als een van de hogere doelen voor pogingen tot fraude in het algemeen, met statista vonden dat Canada in 2018 het derde hoogste land was voor de consument rapportage wordt gericht op fraude. Een andere interessante statistiek van Simple Rate die in het rapport van januari 2021 wordt genoemd, toonde aan dat Canadezen een toename van 71 procent meldden in het “aantal accounts dat ten minste één geval van creditcardfraude heeft gemeld”.

Er zijn maar weinig platforms die betrokken zijn bij cryptovaluta, die de bestrijding van creditcardfraude in cryptocurrency tot een hoofddoel hebben gemaakt zoals jij, wat lovenswaardig is. Wat motiveerde u om hierop te focussen?

Een van de belangrijkste doelen van n.exchange is het overbruggen van nieuwe gebruikers naar cryptovaluta. Omdat ze zich bewust zijn van deze onontgonnen wereld waarin veel nieuwe gebruikers zich kunnen bevinden, is er een gevoel van plicht en verantwoordelijkheid om hen te informeren over de mogelijke scenario’s die ze kunnen tegenkomen met oplichters/fraudeurs. En het is voor ons van cruciaal belang dat ze zich comfortabel en veilig voelen bij het gebruik van onze platforms en de platforms van onze partners, omdat we ook geloven dat de toekomst van cryptocurrency gebaseerd is op een positieve en veilige gebruikerservaring.

Hoe kan de gemiddelde gebruiker zichzelf beschermen tegen creditcardfraude in crypto?

Het voor de hand liggende antwoord is dat we aanbevelen overal voorzichtig te zijn met creditcardgegevens en alleen diensten te gebruiken die betrouwbaar en gereguleerd zijn, wat ervoor zorgt dat uw privégegevens niet worden verkocht/gedeeld. Maar vooral: leer er zelf over.

Voor iemand die nieuw is in het spel, kan het vrij gemakkelijk zijn om te vallen voor phishing-scams die legitieme crypto-beursoperaties lijken te zijn. Kennismaken met de branche staat voorop. Lees over gerenommeerde, veilige beurzen; vraag vrienden en familie die crypto hebben geïnvesteerd of gekocht. Leer de tekens meteen te herkennen. Als iets er onbekend uitziet, verken het dan niet meteen.

n.exchange is momenteel bezig met het zoeken naar financiële regelgevingsdocumenten van de SEC. Bent u optimistisch over dit vooruitzicht en over toekomstige interactie met de waakhond in het algemeen?

Absoluut, we zijn erg optimistisch over onze reis en de aanstaande aanvraag bij de FCA. Een van onze prioriteiten bij n.exchange is transparantie, die de basis zou moeten zijn van blockchain technologie en de oorsprong van de cryptowereld. Omdat we transparant willen zijn, kijken we uit naar onze relaties met deze toezichthoudende instanties. We begrijpen hoe waardevol ze zijn voor consumenten en de legitimering van crypto.

Hoe ziet volgens jou de toekomst van cryptoregulering eruit?

De kans is groot dat KYC in de toekomst op elk platform een vereiste wordt voor cryptotransacties. Gelukkig is blockchain technologie gebaseerd op het principe van systemische transparantie, dus basisinformatie over klanttransacties moet gemakkelijk te verkrijgen zijn bij een beurs, ervan uitgaande dat er geen illegale activiteiten van hun kant worden gepleegd.

Buiten KYC is het moeilijk te onderscheiden waar dit heen kan gaan, vooral omdat digitale activa moeilijk in een hokje te plaatsen en heel duidelijk te definiëren zijn. In de VS zagen we dat het Congres een poging deed met de nieuwste infrastructuurwet, waardoor velen zich zorgen maakten over de karakterisering van de wet over wie verplicht is om aan federale instanties te rapporteren over wat crypto houders bijvoorbeeld bezitten. Als overheidsfunctionarissen crypto en de markten beter gaan begrijpen, zullen ze uiteindelijk met voorschriften komen die voor iedereen redelijk zijn.

Wat zijn de plussen en minnen van strengere regulering van de crypto, DeFi en NFT markten?

Ik zou het als volgt opsplitsen. Er zijn twee duidelijke positieve punten:

a) Aantonen dat crypto gemakkelijk op een veilige manier door de massa kan worden geadopteerd.

b) Een stap dichter bij het feit dat Bitcoin een wereldwijd geaccepteerde valuta wordt.

De twee duidelijke minpunten:

a) Brengt een duidelijk element van centralisatie naar wat bedoeld was als een echt gedecentraliseerd financieel systeem, wat indruist tegen de aard van crypto zoals oorspronkelijk bedoeld.

b) Het P2P concept van cryptocurrency trotseren, wat gebruikers uiteindelijk misschien niet willen.

The post Cryptocurrency en creditcardfraude: Q&A met n.exchange appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*