Crypto-Prijzen.nl

Crypto wallets gekoppeld aan verdachte transacties worden geblokkeerd door Russische banken

Crypto wallets gekoppeld aan verdachte transacties worden geblokkeerd door Russische banken

Ondanks het feit dat Rusland nooit overdreven vriendelijk was tegenover cryptocurrencies, voelt het land nog steeds de negatieve effecten van de crypto industrie, zoals het witwassen van geld, verdachte transacties, fraude en oplichting, en dergelijke.

Om deze problemen efficiënter aan te pakken, heeft de Bank of Russia – de centrale bank van het land – onlangs alle commerciële banken in het land verzocht om verdachte crypto wallets en -rekeningen te blokkeren.

De bank is van mening dat dit de juiste stap is om de economie van het land te beschermen tegen slechte actoren die de crypto industrie in hun eigen voordeel gebruiken en tegelijkertijd het land schade toebrengen. Alle commerciële banken in Rusland wordt daarom geadviseerd om portemonnees, kaarten of rekeningen te identificeren en te blokkeren die zijn gekoppeld aan verdachte transacties, frauduleuze bedrijven en dergelijke.

Het CBR heeft zelfs een reeks criteria opgesteld waaraan de commerciële banken zich moeten houden om kwaadwillenden gemakkelijker te kunnen identificeren en om onschuldige individuen en bedrijven zoveel mogelijk te hinderen.

Dat gezegd hebbende, waarschuwde de centrale bank andere banken dat duistere bedrijven zich overal zouden kunnen verbergen, ook tussen de beursgenoteerde cryptobeurzen, die op het eerste gezicht legitiem lijken. Er zijn ook illegale forex dealers, financiële piramides en anderen die in de gaten moeten worden gehouden.

De bank lijkt zich echter vooral te richten op transacties tussen particulieren, aangezien er gevallen zijn geregistreerd van mensen die valse namen gebruiken om detectie te voorkomen. Banken wordt geadviseerd om verdachte transacties te analyseren en te identificeren, diensten aan de betrokkenen te beëindigen en op elke mogelijke manier te helpen bij het uitvoeren van AML procedures.

Naar welke activiteiten gaan de banken uitkijken?

Enkele van de activiteiten waarvoor de banken werden gewaarschuwd om op te letten, zijn onder meer grote aantallen contante stortingen en opnames binnen een dag (30 of meer), grote aantallen ontvangers of betalers (meer dan 10 per dag of 50 per maand), frequente transacties die minstens 100.000 roebel per dag of 1 miljoen roebel per maand vervoeren, evenals stortingen en opnames binnen een minuut.

De bank zei ook dat rekeningen die niet worden gebruikt voor het betalen van energierekeningen, goederen of diensten ook als verdacht zullen worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor accounts waarbij het gemiddelde resterende saldo aan het einde van de dag niet hoger is dan 10% van het gemiddelde transactievolume in dezelfde week.

Transacties die aan twee of meer van de genoemde criteria voldoen, worden nauwlettend gevolgd om te bepalen voor welk soort activiteiten ze daadwerkelijk worden gebruikt.

The post Crypto wallets gekoppeld aan verdachte transacties worden geblokkeerd door Russische banken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*